Preprosto več za vas
Mesni pofezi za juho

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Ostanki mesa Ostanki mesa
Pšenične palačinke Pšenične palačinke
Čebula Čebula
Česen Česen
Sol Sol
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj
Jajca Jajca2
Olje Olje
Maslo Maslo

Mesni pofezi za juho

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, ji dodamo strt česen ter zmlete ostanke mesa. Po okusu solimo in popramo. V manjši posodi stepemo jajca ter ju dodamo mesu. Dobro premešamo in pražimo na zmernem ognju 10 minut. Nadev, ki smo ga pripravili namažemo na palačinke in jih zvijemo v rolice.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo rolice. Na vsako položimo tanko rezino masla in pečemo v pečici na 200°C, da palačinke rahlo porumenijo. Mesni pofezi so lahko samostojna jed, lahko pa jih narežemo na 1 cm debele kolute in jih postrežemo v juhi.

NAMIGI

Kako speči še bolj puhaste palačinke?

Osnovno maso za palačinke pozna vsak. Da pa bodo bolj rahle, lahko del tekočine zamenjamo z mineralno vodo ali pivom. Gazirano tekočino dodamo tik predenj začnemo palačinke peči.Masi lahko namesto mineralne vode dodamo tudi pecilni prašek. Ko ga mešamo v maso, je pomembno, da nekaj časa počiva. Predenj pričnemo s peko palačink, maso še enkrat premešamo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.

Fotografija: Urška Fartelj