Priprava
Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, ji dodamo strt česen ter zmlete ostanke mesa. Po okusu solimo in popramo. V manjši posodi stepemo jajca ter ju dodamo mesu. Dobro premešamo in pražimo na zmernem ognju 10 minut. Nadev, ki smo ga pripravili namažemo na palačinke in jih zvijemo v rolice.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo rolice. Na vsako položimo tanko rezino masla in pečemo v pečici na 200°C, da palačinke rahlo porumenijo. Mesni pofezi so lahko samostojna jed, lahko pa jih narežemo na 1 cm debele kolute in jih postrežemo v juhi.
NAMIGI
Kako speči še bolj puhaste palačinke?
Osnovno maso za palačinke pozna vsak. Da pa bodo bolj rahle, lahko del tekočine zamenjamo z mineralno vodo ali pivom. Gazirano tekočino dodamo tik predenj začnemo palačinke peči.Masi lahko namesto mineralne vode dodamo tudi pecilni prašek. Ko ga mešamo v maso, je pomembno, da nekaj časa počiva. Predenj pričnemo s peko palačink, maso še enkrat premešamo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.
Fotografija: Urška Fartelj