Mesni pofezi za juho

Mesni pofezi za juho
TežavnostSrednje
Kuhanje60 min

Priprava

    Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, ji dodamo strt česen ter zmlete ostanke mesa. Po okusu solimo in popramo. V manjši posodi stepemo jajca ter ju dodamo mesu. Dobro premešamo in pražimo na zmernem ognju 10 minut. Nadev, ki smo ga pripravili namažemo na palačinke in jih zvijemo v rolice.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo rolice. Na vsako položimo tanko rezino masla in pečemo v pečici na 200°C, da palačinke rahlo porumenijo. Mesni pofezi so lahko samostojna jed, lahko pa jih narežemo na 1 cm debele kolute in jih postrežemo v juhi.

    NAMIGI

    Kako speči še bolj puhaste palačinke?

    Osnovno maso za palačinke pozna vsak. Da pa bodo bolj rahle, lahko del tekočine zamenjamo z mineralno vodo ali pivom. Gazirano tekočino dodamo tik predenj začnemo palačinke peči.Masi lahko namesto mineralne vode dodamo tudi pecilni prašek. Ko ga mešamo v maso, je pomembno, da nekaj časa počiva. Predenj pričnemo s peko palačink, maso še enkrat premešamo.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.

    Fotografija: Urška Fartelj