Mesni pofezi za juho

Mesni pofezi za juho image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    •   ostanki mesa
    •   pšenične palačinke
    •   čebula
    •   česen
    •   sol
    •   poper
    •   peteršilj
    • 2   jajca
    •   olje
    •   maslo

Priprava

    Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, ji dodamo strt česen ter zmlete ostanke mesa. Po okusu solimo in popramo. V manjši posodi stepemo jajca ter ju dodamo mesu. Dobro premešamo in pražimo na zmernem ognju 10 minut. Nadev, ki smo ga pripravili namažemo na palačinke in jih zvijemo v rolice.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo rolice. Na vsako položimo tanko rezino masla in pečemo v pečici na 200°C, da palačinke rahlo porumenijo. Mesni pofezi so lahko samostojna jed, lahko pa jih narežemo na 1 cm debele kolute in jih postrežemo v juhi.

    NAMIGI

    Kako speči še bolj puhaste palačinke?

    Osnovno maso za palačinke pozna vsak. Da pa bodo bolj rahle, lahko del tekočine zamenjamo z mineralno vodo ali pivom. Gazirano tekočino dodamo tik predenj začnemo palačinke peči.Masi lahko namesto mineralne vode dodamo tudi pecilni prašek. Ko ga mešamo v maso, je pomembno, da nekaj časa počiva. Predenj pričnemo s peko palačink, maso še enkrat premešamo.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.

    Fotografija: Urška Fartelj