
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
mesno jajčne krogljice
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 600 g g | ||
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce | 4 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | |||
Drobtine Drobtine | |||
Mešanica semen Mešanica semen | |||
Jajca Jajca | 1 | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Česen Česen | 1 | ||
Začimbe Začimbe |
pečena polenta
Jušna osnova Jušna osnova | 1,5 l l | ||
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 300 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Koruzna moka Koruzna moka | 200 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Pršut Pršut | 100 g g |
jogurtova omaka
Sir v slanici Sir v slanici | 150 g g | ||
Jogurt Jogurt | 150 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Bazilika Bazilika | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mesno jajčne kroglice
Česen olupimo in stremo. Mleto meso začinimo s soljo, poprom in strtim česnom (in z začimbami po lastnem okusu), z roko dobro pregnetemo. Trdo kuhana jajca olupimo. Pripravimo tri posodice za paniranje. V prvo damo (presejano) pšenično moko, v drugo razžvrkljano jajce, v tretjo pa krušne drobtine s strtimi semeni. Začinjeno meso razdelimo na 4 dele. Vsak del oblikujemo v polpeto in jo sploščimo. Olupljena kuhana jajca najprej povaljamo v moki, nato pa jih postavimo na sredino mesne mase in jajce enakomerno ovijemo z mesom. Povaljamo med dlanmi, da dobimo kroglico, ki jo povaljamo najprej v moki (odvečno moko otresemo), nato v stepenem jajcu in nazadnje v drobtinah. Z dlanmi pritisnemo, da se drobtine primejo na podlago. Olje za cvrtje segrejemo in v njem ocvremo panirane mesne kroglice, med cvrtjem jih večkrat obrnemo. Cvremo 4 do 6 minut, nato jih s penovko poberemo iz vročega olja in odcedimo na papirnati brisački.
Pečena polenta
Jušno osnovo zavremo in vanjo z metlico počasi zakuhamo pšenični zdrob. Ob nenehnem mešanju kuhamo, da se zgosti. Kuhani polenti dodamo maslo in oljčno olje ter dobro premešamo. Po okusu dosolimo in vlijemo v pekač, da se masa strdi in ohladi. Hladno in strjeno polento narežemo na želene oblike, pomokamo z vseh strani in ocvremo v vročem olju. Rezine pršuta zrežemo na tanke trakove, jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko in v predhodno ogreti pečici na 130 ° C. Osušimo, da postanejo hrustljavi. Posušene trakove pršuta drobno sesekljamo.
Jogurtova omaka
Jogurt gladko zmešamo in mu dodamo strt česen. Sir odcedimo in pretlačimo z vilicami ter dodamo v posodo k jogurtu. Solimo, popramo in vmešamo sesekljano baziliko. Do serviranja shranimo v hladilniku.
Serviranje
Pravkar cvrte panirane mesne kroglice z jajcem serviramo s popečenimi rezinami polente, ki jih potresemo z izsušenim zdrobljenim pršutom. Poleg ponudimo ohlajeno jogurtovo omako s sirom, ki ji po želji vmešamo še sveža sesekljana zelišča.