Preprosto več za vas
Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

mesno jajčne krogljice

Mešano mleto meso Mešano mleto meso600 g g
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce4
Pšenična moka Pšenična moka
Drobtine Drobtine
Mešanica semen Mešanica semen
Jajca Jajca1
Solni cvet Solni cvet
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Česen Česen1
Začimbe Začimbe

pečena polenta

Jušna osnova Jušna osnova1,5 l l
Pšenični zdrob Pšenični zdrob300 g g
Maslo Maslo100 g g
Koruzna moka Koruzna moka200 g g
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Pršut Pršut100 g g

jogurtova omaka

Sir v slanici Sir v slanici150 g g
Jogurt Jogurt150 g g
Česen Česen1
Bazilika Bazilika
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Mesno jajčne kroglice

Česen olupimo in stremo. Mleto meso začinimo s soljo, poprom in strtim česnom (in z začimbami po lastnem okusu), z roko dobro pregnetemo. Trdo kuhana jajca olupimo. Pripravimo tri posodice za paniranje. V prvo damo (presejano) pšenično moko, v drugo razžvrkljano jajce, v tretjo pa krušne drobtine s strtimi semeni. Začinjeno meso razdelimo na 4 dele. Vsak del oblikujemo v polpeto in jo sploščimo. Olupljena kuhana jajca najprej povaljamo v moki, nato pa jih postavimo na sredino mesne mase in jajce enakomerno ovijemo z mesom. Povaljamo med dlanmi, da dobimo kroglico, ki jo povaljamo najprej v moki (odvečno moko otresemo), nato v stepenem jajcu in nazadnje v drobtinah. Z dlanmi pritisnemo, da se drobtine primejo na podlago. Olje za cvrtje segrejemo in v njem ocvremo panirane mesne kroglice, med cvrtjem jih večkrat obrnemo. Cvremo 4 do 6 minut, nato jih s penovko poberemo iz vročega olja in odcedimo na papirnati brisački.

Pečena polenta

Jušno osnovo zavremo in vanjo z metlico počasi zakuhamo pšenični zdrob. Ob nenehnem mešanju kuhamo, da se zgosti. Kuhani polenti dodamo maslo in oljčno olje ter dobro premešamo. Po okusu dosolimo in vlijemo v pekač, da se masa strdi in ohladi. Hladno in strjeno polento narežemo na želene oblike, pomokamo z vseh strani in ocvremo v vročem olju. Rezine pršuta zrežemo na tanke trakove, jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko in v predhodno ogreti pečici na 130 ° C. Osušimo, da postanejo hrustljavi. Posušene trakove pršuta drobno sesekljamo.

Jogurtova omaka

Jogurt gladko zmešamo in mu dodamo strt česen. Sir odcedimo in pretlačimo z vilicami ter dodamo v posodo k jogurtu. Solimo, popramo in vmešamo sesekljano baziliko. Do serviranja shranimo v hladilniku.

Serviranje

Pravkar cvrte panirane mesne kroglice z jajcem serviramo s popečenimi rezinami polente, ki jih potresemo z izsušenim zdrobljenim pršutom. Poleg ponudimo ohlajeno jogurtovo omako s sirom, ki ji po želji vmešamo še sveža sesekljana zelišča.