
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
možički
Pšenična moka Pšenična moka | 360 g g | ||
Med Med | 170 g g | ||
Maslo Maslo | 120 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 70 g g | ||
Soda bikarbona Soda bikarbona | 18 g g | ||
Cimet Cimet | 8 g g | ||
Mleti ingver Mleti ingver | 8 g g | ||
Jajca Jajca | 1 |
glazura
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 160 g g | ||
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | ||
Beljak Beljak | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMmmedeni možički
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Testo za možičke narediš tako, da čisto vse sestavine zmešaš skupaj, potem pa mora testo 1 uro počivati v hladilniku. Po eni uri je testo pripravljeno, da ga razvaljaš in z modelčki za piškote iz njega izrežeš možičke. Možičke položiš na pekač, pokrit s peki papirjem, in pečeš 10 minut na 160°C. Ko so možički pečeni, se morajo najprej ohladiti, ti pa lahko med tem časom pripraviš glazuro. Sladkor v prahu, limonin sok in beljak dobro zmešaš, potem pa glazuro nadevaš v plastično vrečko, ki jo na koncu čisto malo odrežeš. Ohlajenim možičkom z glazuro narišeš oblekice in počakaš, da se glazura posuši.