Preprosto več za vas
Morska spaka s polento in paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Morska spaka Morska spaka3
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik400 g g
Limona Limona1
Belo vino Belo vino100 ml ml
Bazilika Bazilika
Rjavi sladkor Rjavi sladkor6 g g
Olivno olje Olivno olje
Maslo Maslo
Čili Čili
Polenta Polenta180 g g
Sol Sol
Poper Poper

Morska spaka s polento in paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Ribo operemo pod hladno tekočo vodo in obrišemo do suhega.

Ribo sfiliramo:

Na ličnicah dvignemo kožo, jo odrežemo in nato z ostrim nožem z gladkimi, kratkimi rezi odstranimo meso - ličnice. Z nožem lepo drsimo ob kosteh, dokler ličnice niso zunaj.

Zatem odrežemo plavuti in glavo. S pomočjo krpe primemo na hrbtnem delu ribe kožo in jo s potegom odstranimo. Odrežemo še dele, ki so prekrivali trebušno votlino in jetra.

Z nožem gladko odrežemo fileja ob roževinasti hrbtenici (na obeh straneh), tako, da dobimo dva lepa fileja s katerih odstranimo še notranjo membrano oz. kožico, ki bi drugače med peko zakrknila in fileje potegnila skupaj.

Ko je riba sfilirana, pripravimo omako. Na olivnem olju popražimo na drobno narezan česen. Pražimo par sekund, dokler česen ne zadiši. Zatem dodamo polovičke češnjevega paradižnika, sol, sladkor in vse skupaj popražimo, dokler se paradižnik ne začne mehčati. Takoj dodamo na drobno narezano svežo baziliko, limonino lupinico, limonin sok in zalijemo z vinom. Pokuhamo par minut, da alkohol izhlapi.

Fileje spečemo na olivnem olju. Na vsaki strani 2-3 minutke.

Za polento zavremo 3 lončke vode, dodamo žličko soli in lonček polente. Med stalnim mešanjem polento skuhamo. Na koncu vmešamo v polento 3-4 rezine masla.

Morsko žabo postrežemo z nežno mehko polento in čudovito paradižnikovo omako.