
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kokoš Kokoš | 600 g g | |
Sol Sol | ||
Zelenjava iz juhe Zelenjava iz juhe | ||
Olje Olje | 20 ml ml | |
Čebula Čebula | 100 g g | |
Vinski kis Vinski kis | 50 ml ml | |
Gorčica Gorčica | 30 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMrzla kokoš
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kokoš očistimo, nasolimo in skuhamo skupaj z jušno zelenjavo. V kozici segrejemo olje, mu dodamo sesekljano čebulo in pražimo, pri tem pa pazimo, da čebula ne porumeni. Primešamo še sesekljan peteršilj in gorčico, zalijemo z 1 litrom juhe in kisom ter vse skupaj prevremo. Še vročo kokoš narežemo na porcije in jo zalijemo z vročo omako. Pokrijemo in pustimo, da se ohladi. Kokoš obložimo s trdo kuhanimi jajci in postrežemo hladno.
Znate pravilno prepražiti čebulo?
Praženje čebule sicer spada med najbolj osnovne postopke v kuhinji, a kot to velja za vse na videz enostavne stvari, gre tudi pri praženju čebule lahko marsikaj narobe. Pazite, da boste čebulo vedno stresli na dodobra segreto olje, na začetku praženja pa velja čebulo še malce posoliti. Z rednim mešanjem boste zagotovili, da se čebula ne bo prijela posode ali celo zasmodila, seveda pa pazite tudi, da čebulo pražite na majhnem ognju.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenciGrm Novo mesto, center biotehnik in turizma.
Fotografija: Peter Irman