Preprosto več za vas
Mrzla kokoš

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kokoš Kokoš600 g g
Sol Sol
Zelenjava iz juhe Zelenjava iz juhe
Olje Olje20 ml ml
Čebula Čebula100 g g
Vinski kis Vinski kis50 ml ml
Gorčica Gorčica30 g g
Peteršilj Peteršilj
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce1

Mrzla kokoš

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Kokoš očistimo, nasolimo in skuhamo skupaj z jušno zelenjavo. V kozici segrejemo olje, mu dodamo sesekljano čebulo in pražimo, pri tem pa pazimo, da čebula ne porumeni. Primešamo še sesekljan peteršilj in gorčico, zalijemo z 1 litrom juhe in kisom ter vse skupaj prevremo. Še vročo kokoš narežemo na porcije in jo zalijemo z vročo omako. Pokrijemo in pustimo, da se ohladi. Kokoš obložimo s trdo kuhanimi jajci in postrežemo hladno.

Znate pravilno prepražiti čebulo?

Praženje čebule sicer spada med najbolj osnovne postopke v kuhinji, a kot to velja za vse na videz enostavne stvari, gre tudi pri praženju čebule lahko marsikaj narobe. Pazite, da boste čebulo vedno stresli na dodobra segreto olje, na začetku praženja pa velja čebulo še malce posoliti. Z rednim mešanjem boste zagotovili, da se čebula ne bo prijela posode ali celo zasmodila, seveda pa pazite tudi, da čebulo pražite na majhnem ognju.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenciGrm Novo mesto, center biotehnik in turizma.

Fotografija: Peter Irman