
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajčevec Jajčevec | 1 | |
Krompir Krompir | 600 g g | |
Česen Česen | 1 stroki strok | |
Bel fižol
Bel fižol (v paradižnikovi omaki) | ||
Čebula Čebula | 1 |
sestavine za bešamel
Maslo Maslo | 20 g g | |
Bela moka Bela moka | 60 g g | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Parmezan Parmezan | 100 g g | |
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMusaka s fižolom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompir narežite na rezine, jajčevec narežite na ca. 0,5 cm debele rezine. Vse položite na delovno površino eno poleg drugega, natrite s soljo in pustite.
V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja. Rezine jajčevca osušite, močno popecite in vzemite iz ponve.
Na 1 žlici olja podušite čebulo in česen, dodajte fižol, na hitro segrejte in začinite.
Za bešamel stopite maslo, vmešajte moko, dodajte vodo in med mešanjem zavrite. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Jajčevec, paradižnik, krompir, fižol in bešamel omako po plasteh naložite v pekač in potresite s sirom.
Pecite v pečici pri 200 °C približno 40 minut.