Musaka s fižolom

Musaka s fižolom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   jajčevec
    • 600   g krompir
    • 1   strok česen
    •   bel fižol v paradižnikovi omaki
    • 1   čebula
  • sestavine za bešamel

    • 20   g maslo
    • 60   g bela moka
    • 250   ml voda
    • 100   g parmezan
    • 1   mesnati paradižnik

Priprava

    Krompir narežite na rezine, jajčevec narežite na ca. 0,5 cm debele rezine. Vse položite na delovno površino eno poleg drugega, natrite s soljo in pustite.

    V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja. Rezine jajčevca osušite, močno popecite in vzemite iz ponve.

    Na 1 žlici olja podušite čebulo in česen, dodajte fižol, na hitro segrejte in začinite.

    Za bešamel stopite maslo, vmešajte moko, dodajte vodo in med mešanjem zavrite. Po okusu začinite s soljo in poprom.

    Jajčevec, paradižnik, krompir, fižol in bešamel omako po plasteh naložite v pekač in potresite s sirom.

    Pecite v pečici pri 200 °C približno 40 minut.