Preprosto več za vas
Musaka s fižolom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajčevec Jajčevec1
Krompir Krompir600 g g
Česen Česen1 stroki strok
Bel fižol Bel fižol
(v paradižnikovi omaki)
Čebula Čebula1

sestavine za bešamel

Maslo Maslo20 g g
Bela moka Bela moka60 g g
Voda Voda250 ml ml
Parmezan Parmezan100 g g
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik1

Musaka s fižolom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Krompir narežite na rezine, jajčevec narežite na ca. 0,5 cm debele rezine. Vse položite na delovno površino eno poleg drugega, natrite s soljo in pustite.

V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja. Rezine jajčevca osušite, močno popecite in vzemite iz ponve.

Na 1 žlici olja podušite čebulo in česen, dodajte fižol, na hitro segrejte in začinite.

Za bešamel stopite maslo, vmešajte moko, dodajte vodo in med mešanjem zavrite. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Jajčevec, paradižnik, krompir, fižol in bešamel omako po plasteh naložite v pekač in potresite s sirom.

Pecite v pečici pri 200 °C približno 40 minut.