Krompir narežite na rezine, jajčevec narežite na ca. 0,5 cm debele rezine. Vse položite na delovno površino eno poleg drugega, natrite s soljo in pustite.
Musaka s fižolom
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 jajčevec
- 600 g krompir
- 1 strok česen
- bel fižol v paradižnikovi omaki
- 1 čebula
-
sestavine za bešamel
- 20 g maslo
- 60 g bela moka
- 250 ml voda
- 100 g parmezan
- 1 mesnati paradižnik
Priprava
V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja. Rezine jajčevca osušite, močno popecite in vzemite iz ponve.
Na 1 žlici olja podušite čebulo in česen, dodajte fižol, na hitro segrejte in začinite.
Za bešamel stopite maslo, vmešajte moko, dodajte vodo in med mešanjem zavrite. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Jajčevec, paradižnik, krompir, fižol in bešamel omako po plasteh naložite v pekač in potresite s sirom.
Pecite v pečici pri 200 °C približno 40 minut.