Preprosto več za vas
Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

gos gos1
Žajbelj Žajbelj
Olivno olje Olivno olje
Mleti cimet Mleti cimet
Sol Sol
Poper Poper
Suhe slive Suhe slive100 g g
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Rdeče vino Rdeče vino1 dl dl
Temna čokolada Temna čokolada20 g g

za nadev

Ajdova kaša Ajdova kaša200 g g
Hruška Hruška2
Jabolka Jabolka2
Suhe brusnice Suhe brusnice50 g g
Kostanj Kostanj200 g g
Maslo Maslo50 g g
Kostanjev med Kostanjev med50 g g
Sol Sol
Poper Poper

Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Postopek priprave

Gosko (težko približno 2kg) splaknemo pod hladno vodo ter dobro osušimo. Začinimo jo s soljo, poprom, cimetom, olivnim oljem ter žajbljem.

Nadev

Ajdovo kašo skuhamo po navodilih, ki so navedena na embalaži. Hruško in jabolko operemo ter olupimo in narežemo na manjše koščke. Ko je kaša kuhana, jo splaknemo pod vodo in ohladimo. Ohlajeni ajdovi kaši dodamo na koščke narezano jabolko, hruško, dodamo še kostanj in suhe brusnice. Zmes začinimo ter dodamo koščke masla in kostanjev med. Zmes nadevamo v gosko ter s pomočjo zobotrebcev zapremo. Položimo jo v višji pekač, dodamo suhe slive, jo zalijemo z rdečim vinom in jušno osnovo. Gosko pečemo 30 minut na 220 °C, nato še 1 uro na 160 °C. Goske med peko ne obračamo. Sok, ki se je med peko nabral na dnu pekača, vzamemo iz posode, dodamo mu še slive in oboje s paličnim mešalnikom zmeljemo, da dobimo lepo strukturo. Zmes precedimo. Omako zavremo in ko jo že odstavimo, ji dodamo še koščke temne čokolade.