
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
gos gos | 1 | |
Žajbelj Žajbelj | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Mleti cimet Mleti cimet | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Suhe slive Suhe slive | 100 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | |
Rdeče vino Rdeče vino | 1 dl dl | |
Temna čokolada Temna čokolada | 20 g g |
za nadev
Ajdova kaša Ajdova kaša | 200 g g | |
Hruška Hruška | 2 | |
Jabolka Jabolka | 2 | |
Suhe brusnice Suhe brusnice | 50 g g | |
Kostanj Kostanj | 200 g g | |
Maslo Maslo | 50 g g | |
Kostanjev med Kostanjev med | 50 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Postopek priprave
Gosko (težko približno 2kg) splaknemo pod hladno vodo ter dobro osušimo. Začinimo jo s soljo, poprom, cimetom, olivnim oljem ter žajbljem.
Nadev
Ajdovo kašo skuhamo po navodilih, ki so navedena na embalaži. Hruško in jabolko operemo ter olupimo in narežemo na manjše koščke. Ko je kaša kuhana, jo splaknemo pod vodo in ohladimo. Ohlajeni ajdovi kaši dodamo na koščke narezano jabolko, hruško, dodamo še kostanj in suhe brusnice. Zmes začinimo ter dodamo koščke masla in kostanjev med. Zmes nadevamo v gosko ter s pomočjo zobotrebcev zapremo. Položimo jo v višji pekač, dodamo suhe slive, jo zalijemo z rdečim vinom in jušno osnovo. Gosko pečemo 30 minut na 220 °C, nato še 1 uro na 160 °C. Goske med peko ne obračamo. Sok, ki se je med peko nabral na dnu pekača, vzamemo iz posode, dodamo mu še slive in oboje s paličnim mešalnikom zmeljemo, da dobimo lepo strukturo. Zmes precedimo. Omako zavremo in ko jo že odstavimo, ji dodamo še koščke temne čokolade.