Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

gos gos 1
Žajbelj Žajbelj
Olivno olje Olivno olje
Mleti cimet Mleti cimet
Sol Sol
Poper Poper
Suhe slive Suhe slive 100 g g
Jušna osnova Jušna osnova 2 dl dl
Rdeče vino Rdeče vino 1 dl dl
Temna čokolada Temna čokolada 20 g g

za nadev

Ajdova kaša Ajdova kaša 200 g g
Hruška Hruška 2
Jabolka Jabolka 2
Suhe brusnice Suhe brusnice 50 g g
Kostanj Kostanj 200 g g
Maslo Maslo 50 g g
Kostanjev med Kostanjev med 50 g g
Sol Sol
Poper Poper

Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deli recept
1:30 h
(0)

Priprava

Postopek priprave

Gosko (težko približno 2kg) splaknemo pod hladno vodo ter dobro osušimo. Začinimo jo s soljo, poprom, cimetom, olivnim oljem ter žajbljem.

Nadev

Ajdovo kašo skuhamo po navodilih, ki so navedena na embalaži. Hruško in jabolko operemo ter olupimo in narežemo na manjše koščke. Ko je kaša kuhana, jo splaknemo pod vodo in ohladimo. Ohlajeni ajdovi kaši dodamo na koščke narezano jabolko, hruško, dodamo še kostanj in suhe brusnice. Zmes začinimo ter dodamo koščke masla in kostanjev med. Zmes nadevamo v gosko ter s pomočjo zobotrebcev zapremo. Položimo jo v višji pekač, dodamo suhe slive, jo zalijemo z rdečim vinom in jušno osnovo. Gosko pečemo 30 minut na 220 °C, nato še 1 uro na 160 °C. Goske med peko ne obračamo. Sok, ki se je med peko nabral na dnu pekača, vzamemo iz posode, dodamo mu še slive in oboje s paličnim mešalnikom zmeljemo, da dobimo lepo strukturo. Zmes precedimo. Omako zavremo in ko jo že odstavimo, ji dodamo še koščke temne čokolade.

Podobni recepti

Ponudba akcija
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Bujta repa
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Krepka cvetačna juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Krepka cvetačna juha
0:30 min
(0)
Ponudba akcija
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Bujta repa
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Maslenka z ajdovo kašo in šampinjoni

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Maslenka z ajdovo kašo in šampinjoni
0:50 min
(1)
Ponudba akcija
Božična pojedina: hrustljav piščanec s prazničnimi skutnimi žličniki in gratiniranim brstičnim ohrovtom s sirom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Božična pojedina: hrustljav piščanec s prazničnimi skutnimi žličniki in gratiniranim brstičnim ohrovtom s sirom
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Novi recept
Hrustljave perutničke na grahovem pireju s praženimi oreščki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljave perutničke na grahovem pireju s praženimi oreščki
1:00 h
(0)
Ponudba akcija
Novi recept
Novoletna svečana večerja: Piščančji prsni zvitki s tartufi na čičerikinem pireju s šalotkino omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Novoletna svečana večerja: Piščančji prsni zvitki s tartufi na čičerikinem pireju s šalotkino omako
1:30 h
(0)