Prebodemo krompir in ga namažemo z olivnim oljem ter posolimo. Pečemo 1 uro pri 180 stopinjah Celzija. Ko je krompir pečen vanj zarežemo po sredini in izdolbemo vsebino. Izdolben krompir damo v skledo in mu dodamo še sir čedar, narezan brokoli, kremni namaz in mleko. Vse skupaj posolimo in dobro zmešamo, da zmes postane gladka. To zmes zdaj damo nazaj v krompir. Ko je napolnjen, ga potresemo s sirom, lahko pa dodamo še slanino. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ko je nadevani krompir pečen dodamo na vrh žlico kisle smetane in potresemo z drobnjakom.
Nadevani krompir
Sestavine
2
število porcij
-
- olivno olje
- 2 krompir
- 40 g kremni sir
- 40 g čedar sir
- 30 g brokoli
- 36 ml mleko
- ščepec sol
- slanina
- kisla smetana
- drobnjak
Priprava
Za bolj jasen postopek preveri LINK.