Preprosto več za vas
Naložen sladki krompir z indijskimi začimbami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Sladki krompir Sladki krompir2
Čebula Čebula1
Kokosovo olje Kokosovo olje12 ml ml
Kurkuma Kurkuma1 g g
Kari Kari3 g g
Mleta paprika Mleta paprika3 g g
Mleta kumina Mleta kumina1 g g
Česen Česen1
Paradižnik Paradižnik1
Veganska kisla smetana Veganska kisla smetana44 g g
Zamrznjen grah Zamrznjen grah200 g g
Sol Sol3 g g
Poper Poper3 g g
Peteršilj Peteršilj
Črni sezam Črni sezam

Naložen sladki krompir z indijskimi začimbami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač s peki papirjem. Na pekač postavi dva sladka krompirja in pekač postavi v pečico za 40-60 minut. Pečen sladek krompir rahlo ohladi. Prereži ju na pol in ju izdolbli. Ostanke postavi v posodo in postavi na stran. V ponev dodaj kokosovo olje in rdečo čebulo. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj kurkumo, curry začimbe, mleto papriko, sol, poper in kumino. Premešaj. Nato dodaj česen in paradižnik. Premešaj in praži nekaj minut. V ponev še dodaj zamrznjen grah, vegansko kislo smetano in ostanke pečenega sladkega krompirja. Premešaj in kuhaj 8-10 minut. Pečen sladek krompir naloži z maso, dodaj vegansko kislo smetano, peteršilj in črni sezam. Serviraj še toplo.