
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Sladki krompir Sladki krompir | 2 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 12 ml ml | ||
Kurkuma Kurkuma | 1 g g | ||
Kari Kari | 3 g g | ||
Mleta paprika Mleta paprika | 3 g g | ||
Mleta kumina Mleta kumina | 1 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Paradižnik Paradižnik | 1 | ||
Veganska kisla smetana Veganska kisla smetana | 44 g g | ||
Zamrznjen grah Zamrznjen grah | 200 g g | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Poper Poper | 3 g g | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Črni sezam Črni sezam |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamNaložen sladki krompir z indijskimi začimbami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač s peki papirjem. Na pekač postavi dva sladka krompirja in pekač postavi v pečico za 40-60 minut. Pečen sladek krompir rahlo ohladi. Prereži ju na pol in ju izdolbli. Ostanke postavi v posodo in postavi na stran. V ponev dodaj kokosovo olje in rdečo čebulo. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj kurkumo, curry začimbe, mleto papriko, sol, poper in kumino. Premešaj. Nato dodaj česen in paradižnik. Premešaj in praži nekaj minut. V ponev še dodaj zamrznjen grah, vegansko kislo smetano in ostanke pečenega sladkega krompirja. Premešaj in kuhaj 8-10 minut. Pečen sladek krompir naloži z maso, dodaj vegansko kislo smetano, peteršilj in črni sezam. Serviraj še toplo.