Naložen sladki krompir z indijskimi začimbami

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Naložen sladki krompir z indijskimi začimbami image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 2   sladki krompir
    • 1   čebula
    • 12   ml kokosovo olje
    • 1   g kurkuma
    • 3   g kari
    • 3   g mleta paprika
    • 1   g mleta kumina
    • 1   česen
    • 1   paradižnik
    • 44   g veganska kisla smetana
    • 200   g zamrznjen grah
    • 3   g sol
    • 3   g poper
    •   peteršilj
    •   črni sezam

Priprava

    Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač s peki papirjem. Na pekač postavi dva sladka krompirja in pekač postavi v pečico za 40-60 minut. Pečen sladek krompir rahlo ohladi. Prereži ju na pol in ju izdolbli. Ostanke postavi v posodo in postavi na stran. V ponev dodaj kokosovo olje in rdečo čebulo. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj kurkumo, curry začimbe, mleto papriko, sol, poper in kumino. Premešaj. Nato dodaj česen in paradižnik. Premešaj in praži nekaj minut. V ponev še dodaj zamrznjen grah, vegansko kislo smetano in ostanke pečenega sladkega krompirja. Premešaj in kuhaj 8-10 minut. Pečen sladek krompir naloži z maso, dodaj vegansko kislo smetano, peteršilj in črni sezam. Serviraj še toplo.