Preprosto več za vas
Namaz iz postrvi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Postrv Postrv
Majoneza Majoneza100 g g
Jabolčni kis Jabolčni kis36 ml ml
Česen Česen2
Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj

Namaz iz postrvi

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Postrvi, ki nam je ostala od kosilatemeljito odstranimo vse kosti in kožo. Z vilico jo nadrobimo v večjo skledo in ji primešamo majonezo, kis ali limonin sok, česen, sol, poper in nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo, ohladimo in ponudimo z opečenim kruhom. Zraven lahko postrežemo tudi paradižnikovo solato.

KAKO PRIPRAVITI DOMAČO MAJONEZO?

Za pripravo domače majoneze potrebujete palični mešalnik, 3 rumenjake, 0,5 l olja, čajno žličko gorčice, žlico limoninega soka, sol in poper. Predenj pričnete s pripravo domače majoneze poskrbite, da bodo vse sestavine ogrete na sobno temperaturo. V ozko posodo najprej stresite rumenjake, čajno žličko gorčice, limonin sok, začimbe in na koncu še olje. Palični mešalnik potisnemo na dno posode in ga med mešanjem počasi dvigujemo. Ko pridemo na vrh posode, je majoneza pripravljena. Domačo majonezo lahko shranimo v tesno zaprte steklene kozarčke. V hladilniku se obdrži do 7 dni.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci I. OŠ Žalec, POŠ Gotovlje.

Fotografija: Saša D. Škrjanec