
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za testo
Pšenična moka Pšenična moka | 350 g g | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | |
Kvas Kvas | ||
Sol Sol | 3 g g | |
Sladkor Sladkor | 6 g g |
sestavine za nadev
Maslo Maslo | 50 g g | |
Skuta Skuta | 275 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 1 | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 120 ml ml | |
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 32 g g | |
Zamrznjene maline Zamrznjene maline | 1 vrečke vrečka |
dodatno
Mleko Mleko | 3 dl dl | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNavihani malinovi Ferdinančki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Moko presejemo, naredimo jamico, jo zapolnimo s toplim mlekom in vanj nadrobimo polovico kvas in sladkor. Počakamo, da se naredi kvasec. Nato dodamo preostale sestavine in omesimo testo, ki ga takoj razvaljamo na nekje 25×80 cm. Testo premažemo z maslom. Preostale sestavine za nadev dobro premešamo in premažemo po testu. Potresemo še maline.
Testo po dolžini zavijemo v rulado in jo razrežemo na 5 cm kolačke. Te razporedimo po namaščenem pekaču, počakamo pol ure, da vzhajajo, in jih pečemo na 180 stopinj 25 minut.
Pečene v pečici polijemo z vročim mlekom, ki smo mu vmešali vanilijev sladkor. V pečici jih pustimo še nekje 15 minut.