
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za testo
Pšenična moka Pšenična moka | 350 g g | ||
Mleko Mleko | 1 dl dl | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | ||
Kvas Kvas | |||
Sol Sol | 3 g g | ||
Sladkor Sladkor | 6 g g |
sestavine za nadev
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Skuta Skuta | 275 g g | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 1 | ||
Sladkor Sladkor | 100 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 120 ml ml | ||
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 32 g g | ||
Zamrznjene maline Zamrznjene maline | 1 vrečke vrečka |
dodatno
Mleko Mleko | 3 dl dl | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamNavihani malinovi Ferdinančki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Moko presejemo, naredimo jamico, jo zapolnimo s toplim mlekom in vanj nadrobimo polovico kvas in sladkor. Počakamo, da se naredi kvasec. Nato dodamo preostale sestavine in omesimo testo, ki ga takoj razvaljamo na nekje 25×80 cm. Testo premažemo z maslom. Preostale sestavine za nadev dobro premešamo in premažemo po testu. Potresemo še maline.
Testo po dolžini zavijemo v rulado in jo razrežemo na 5 cm kolačke. Te razporedimo po namaščenem pekaču, počakamo pol ure, da vzhajajo, in jih pečemo na 180 stopinj 25 minut.
Pečene v pečici polijemo z vročim mlekom, ki smo mu vmešali vanilijev sladkor. V pečici jih pustimo še nekje 15 minut.