Moko presejemo, naredimo jamico, jo zapolnimo s toplim mlekom in vanj nadrobimo polovico kvas in sladkor. Počakamo, da se naredi kvasec. Nato dodamo preostale sestavine in omesimo testo, ki ga takoj razvaljamo na nekje 25×80 cm. Testo premažemo z maslom. Preostale sestavine za nadev dobro premešamo in premažemo po testu. Potresemo še maline.
Navihani malinovi Ferdinančki
Sestavine
4
število porcij
-
sestavine za testo
- 350 g pšenična moka
- 1 dl mleko
- 3 jajčni rumenjak
- kvas
- 3 g sol
- 6 g sladkor
-
sestavine za nadev
- 50 g maslo
- 275 g skuta
- 1 jajčni rumenjak
- 100 g sladkor
- 120 ml kisla smetana
- 32 g pšenični zdrob
- 1 vrečka zamrznjene maline
-
dodatno
- 3 dl mleko
- vanilijev sladkor
Priprava
Testo po dolžini zavijemo v rulado in jo razrežemo na 5 cm kolačke. Te razporedimo po namaščenem pekaču, počakamo pol ure, da vzhajajo, in jih pečemo na 180 stopinj 25 minut.
Pečene v pečici polijemo z vročim mlekom, ki smo mu vmešali vanilijev sladkor. V pečici jih pustimo še nekje 15 minut.