Preprosto več za vas
Navihani malinovi Ferdinančki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za testo

Pšenična moka Pšenična moka350 g g
Mleko Mleko1 dl dl
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak3
Kvas Kvas
Sol Sol3 g g
Sladkor Sladkor6 g g

sestavine za nadev

Maslo Maslo50 g g
Skuta Skuta275 g g
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak1
Sladkor Sladkor100 g g
Kisla smetana Kisla smetana120 ml ml
Pšenični zdrob Pšenični zdrob32 g g
Zamrznjene maline Zamrznjene maline1 vrečke vrečka

dodatno

Mleko Mleko3 dl dl
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor

Navihani malinovi Ferdinančki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(3)

Priprava

Moko presejemo, naredimo jamico, jo zapolnimo s toplim mlekom in vanj nadrobimo polovico kvas in sladkor. Počakamo, da se naredi kvasec. Nato dodamo preostale sestavine in omesimo testo, ki ga takoj razvaljamo na nekje 25×80 cm. Testo premažemo z maslom. Preostale sestavine za nadev dobro premešamo in premažemo po testu. Potresemo še maline.

Testo po dolžini zavijemo v rulado in jo razrežemo na 5 cm kolačke. Te razporedimo po namaščenem pekaču, počakamo pol ure, da vzhajajo, in jih pečemo na 180 stopinj 25 minut.

Pečene v pečici polijemo z vročim mlekom, ki smo mu vmešali vanilijev sladkor. V pečici jih pustimo še nekje 15 minut.