
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 20 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 20 g g | |
Por Por | 1 | |
Grah v konzervi Grah v konzervi | 1 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Njoki Njoki | 500 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 0,5 l l | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNjoki v grahovi omaki z bučko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V kozici stopi maslo in na njem zmehčaj por. Dodaj moko ter dobro premešaj. Dolij zelenjavno osnovo in tekočino zavri. V vrelo kremasto tekočino stresi bučko in kuhaj 5 minut, nato dodaj še grah in premešaj. Kuhaj še nekaj minut, da se bučka skuha. Omako popopraj in poskusi ter po potrebi dosoli. Njoke skuhaj v vreli slani vodi, a le toliko časa, da priplavajo na vrh. Kuhane odcedi in stresi v omako. Omako nežno premešaj. Popopraj in okrasi s parmezanom ter takoj postrezi.