
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
piščančji zavitki
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Kremni sir Kremni sir | 200 g g | ||
Tartuf Tartuf | 150 g g | ||
Krompir Krompir | 1 | ||
Suhi jurčki Suhi jurčki | 10 g g | ||
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | ||
Česen Česen | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Maslo Maslo | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
čičerikin pire
Čičerika Čičerika | 400 g g | ||
Lovorov list Lovorov list | |||
Maslo Maslo | 20 g g | ||
Skuta Skuta | 40 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g |
šalotkina omaka
Šalotka Šalotka | 250 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 5 dl dl | ||
Rdeče vino Rdeče vino | 1 dl dl | ||
Olivno olje Olivno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamNovoletna svečana večerja: Piščančji prsni zvitki s tartufi na čičerikinem pireju s šalotkino omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančji zvitki
Fileje položimo med plasti prozorne folije za živila in jih z obeh strani potolčemo. Začinimo s solnim cvetom in poprom. Tartuf s ščetko očistimo, operemo in s papirnato brisačo osušimo. Drobno naribamo. Polovico ga stresemo v posodo skupaj s kremnim sirom in dobro premešamo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na zelo tanke rezine. Posušene jurčke 15 do 20 minut namakamo v mlačni vodi, nato jih odcedimo. Na piščančje fileje namažemo sirni namaz s tartufom, nanj položimo rezine krompirja in namočene jurčke ter zavijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo ter na vroči maščobi popečemo piščančje zvitke z vseh strani, nato prilijemo belo vino in dušimo še 5 minut. Polnjene fileje prestavimo v pekač, prilijemo omako iz ponve in pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 180°C. Pečene fileje vzamemo iz pečice, pokrijemo z aluminijevo folijo in pustimo počivati 15 minut, preden odstranimo kuhinjsko vrvico in jih narežemo na rezine. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in v njem segrejemo strok česna. Odstavimo in dodamo preostali nastrgan tartuf ter premešamo. Česen odstranimo.
Čičerikin pire
Čičeriko čez noč namočimo v hladni vodi, nato jo odcedimo in v sveži vodi z dodatkom lovora skuhamo do mehkega (pribl. 1 uro). Skuhano stročnico odcedimo, odstranimo lovorov list, solimo in popramo po okusu, dodamo maslo, skuto ter nekaj vroče vode, v kateri se je kuhala, ter zmiksamo v gladko kremo. Gavdo grobo naribamo, dodamo v pire ter ponovno premešamo.
Šalotkina omaka
Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Prepražimo na vroči maščobi, da postekleni. Zalijemo z rdečim vinom in dušimo, da večina tekočine izhlapi, nato prilijemo jušno osnovo. Kuhamo na nizki temperaturi, da omaka povre in se nekoliko zgosti.
Serviranje
V segret servirni krožnik vlijemo nekaj žlic šalotkine omake, nanjo z dresirno vrečko nabrizgamo čičerikin pire. Nanj ali poleg položimo rezine piščančjega fileja s tartufom in kremnim sirom ter pokapamo z oljem s tartufi. Okrasimo s poljubno svežo zelenjavo, npr. narezanimi cvetovi cvetače ali brokolija. Zraven lahko ponudimo hrustljavo zeleno solato.
Dodatni nasveti
Namesto čičerikinega pireja lahko pripravimo tudi krompirjev pire, polento ali kuhan riž.