Preprosto več za vas
Novoletna svečana večerja: Piščančji prsni zvitki s tartufi na čičerikinem pireju s šalotkino omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančji zavitki

Piščančji file Piščančji file600 g g
Kremni sir Kremni sir200 g g
Tartuf Tartuf150 g g
Krompir Krompir1
Suhi jurčki Suhi jurčki10 g g
Belo vino Belo vino1 dl dl
Česen Česen1
Olivno olje Olivno olje
Maslo Maslo
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

čičerikin pire

Čičerika Čičerika400 g g
Lovorov list Lovorov list
Maslo Maslo20 g g
Skuta Skuta40 g g
Sol Sol
Poper Poper
Sir Gauda Sir Gauda100 g g

šalotkina omaka

Šalotka Šalotka250 g g
Jušna osnova Jušna osnova5 dl dl
Rdeče vino Rdeče vino1 dl dl
Olivno olje Olivno olje

Novoletna svečana večerja: Piščančji prsni zvitki s tartufi na čičerikinem pireju s šalotkino omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Piščančji zvitki

Fileje položimo med plasti prozorne folije za živila in jih z obeh strani potolčemo. Začinimo s solnim cvetom in poprom. Tartuf s ščetko očistimo, operemo in s papirnato brisačo osušimo. Drobno naribamo. Polovico ga stresemo v posodo skupaj s kremnim sirom in dobro premešamo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na zelo tanke rezine. Posušene jurčke 15 do 20 minut namakamo v mlačni vodi, nato jih odcedimo. Na piščančje fileje namažemo sirni namaz s tartufom, nanj položimo rezine krompirja in namočene jurčke ter zavijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo ter na vroči maščobi popečemo piščančje zvitke z vseh strani, nato prilijemo belo vino in dušimo še 5 minut. Polnjene fileje prestavimo v pekač, prilijemo omako iz ponve in pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 180°C. Pečene fileje vzamemo iz pečice, pokrijemo z aluminijevo folijo in pustimo počivati 15 minut, preden odstranimo kuhinjsko vrvico in jih narežemo na rezine. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in v njem segrejemo strok česna. Odstavimo in dodamo preostali nastrgan tartuf ter premešamo. Česen odstranimo.

Čičerikin pire

Čičeriko čez noč namočimo v hladni vodi, nato jo odcedimo in v sveži vodi z dodatkom lovora skuhamo do mehkega (pribl. 1 uro). Skuhano stročnico odcedimo, odstranimo lovorov list, solimo in popramo po okusu, dodamo maslo, skuto ter nekaj vroče vode, v kateri se je kuhala, ter zmiksamo v gladko kremo. Gavdo grobo naribamo, dodamo v pire ter ponovno premešamo.

Šalotkina omaka

Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Prepražimo na vroči maščobi, da postekleni. Zalijemo z rdečim vinom in dušimo, da večina tekočine izhlapi, nato prilijemo jušno osnovo. Kuhamo na nizki temperaturi, da omaka povre in se nekoliko zgosti.

Serviranje

V segret servirni krožnik vlijemo nekaj žlic šalotkine omake, nanjo z dresirno vrečko nabrizgamo čičerikin pire. Nanj ali poleg položimo rezine piščančjega fileja s tartufom in kremnim sirom ter pokapamo z oljem s tartufi. Okrasimo s poljubno svežo zelenjavo, npr. narezanimi cvetovi cvetače ali brokolija. Zraven lahko ponudimo hrustljavo zeleno solato.

Dodatni nasveti

Namesto čičerikinega pireja lahko pripravimo tudi krompirjev pire, polento ali kuhan riž.