Ocvrte cigare na solati

Ocvrte cigare na solati image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    •   piščanec ostanki
    •   paprika
    •   bučke
    •   kremni sir
    •   vlečeno testo
    • 1   jajca
    •   kisla smetana
    •   nacho omaka
    •   solata
    •   češnjev paradižnik
    •   koruza
    •   olje za cvrtje

Priprava

    Koščke pečenega piščanca, ki so nam ostali od kosila, narežemo na drobne koščke (cigare so zelo okusne tudi, če namesto piščanca uporabimo ostanke rib). Na majhne koščke narežemo tudi nekaj paprike in bučko ali poljubno sezonsko zelenjavo. Paprikam, bučki in mesu dodamo kremni sir (navaden, z zelišči, papriko…po želji). Dodamo sol in poper ter dobro premešamo.

    Vzamemo vlečeno testo in ga razrežemo na več pravokotnikov. Na vsak pravokotnik damo eno žličko nadeva, robove testa pa s čopičem namažemo z razžvrkljanim jajcem. Stranska robova zavihnemo, da se strani zaprejo. Del z nadevom začnemo zvijati. Ko jih zvijemo jih zložimo na peki papir, tako da se cigare ne primejo na podlago. Paziti moramo, da jih lepo zložimo. Tako se ne morejo sprijeti med seboj.

    V ponev nalijemo za 2 prsta olja in ga segrejemo. Cigare ocvremo v vročem olju, dokler niso zlato rjave barve.

    Pripravimo solato, za solatni preliv pa zmešamo dve žlici nacho sira in dve žlici kisle smetane. Nato dodamo še sol in poper, obvezno pa tudi nekaj suhega ali svežega timijana. Vse dobro premešamo.

    Avtorji: Žana Bartolj, OŠ Tržišče