Ocvrte mesne kroglice z jogurtom

Ocvrte mesne kroglice z jogurtom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

2 število porcij
    • 300   g mešano mleto meso
    • 100   ml jogurt
    • 2   česen
    •   limonin sok
    • 1   kumara
    • 1   jajca
    • 1   kos star kruh
    • 2   dl mleko
    •   sol
    •   poper
    •   ščepec rdeča paprika
    •   peteršilj
    •   drobtine
    •   pšenična moka
    •   olje za cvrtje

Priprava

    Česen, kumarico in peteršilj na drobno nasekljamo. V jogurt umešamo limonin sok, sol, poper, mleto papriko in nasekljane sestavine. Dobro premešamo in dodamo mleto meso. Ponovno premešamo, da se sestavine med seboj povežejo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Med tem časom narežemo kruh na manjše koščke in ga namočimo v mleko. Ohlajenemu mesu sedaj primešamo še namočen kruh in moko. Vgnetemo v maso iz katere oblikujemo kroglice. Kroglice povaljamo v moki pomešani z drobtinami in v vročem olju ocvremo. Tople kroglice ponudimo z jogurtovo omako. Jogurtovo omako pripravimo tako, da vse sestavine med seboj dobro premešamo.ZA LJUBITELJE SIRA…

    Za tiste, ki obožujete sir, imamo preprosto idejo, kako ga vključiti k mesnim kroglicam. Med tem, ko vaša zmes mesa in jogurta počiva v hladilniku, si lahko pripravite, na majhne kocke narezan, sir. Uporabite lahko mozarello, ali sir po želji. Maso vzamete iz hladilnika. Na dlan potisnete maso, na sredino položite kocko sira, jo zavijete v maso in oblikujete kroglico. Ko so kroglice pečene, vas bo v sredici pričakalo pravo sirno presenečenje, ki se bo odlično podalo jogurtovi omaki.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Maribor.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec