
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 300 g g | ||
Jogurt Jogurt | 100 ml ml | ||
Česen Česen | 2 | ||
Limonin sok Limonin sok | |||
Kumara Kumara | 1 | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Star kruh Star kruh | 1 kosov kos | ||
Mleko Mleko | 2 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Rdeča paprika Rdeča paprika | ščepec ščepec | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Drobtine Drobtine | |||
Pšenična moka Pšenična moka | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamOcvrte mesne kroglice z jogurtom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Česen, kumarico in peteršilj na drobno nasekljamo. V jogurt umešamo limonin sok, sol, poper, mleto papriko in nasekljane sestavine. Dobro premešamo in dodamo mleto meso. Ponovno premešamo, da se sestavine med seboj povežejo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Med tem časom narežemo kruh na manjše koščke in ga namočimo v mleko. Ohlajenemu mesu sedaj primešamo še namočen kruh in moko. Vgnetemo v maso iz katere oblikujemo kroglice. Kroglice povaljamo v moki pomešani z drobtinami in v vročem olju ocvremo. Tople kroglice ponudimo z jogurtovo omako. Jogurtovo omako pripravimo tako, da vse sestavine med seboj dobro premešamo.
ZA LJUBITELJE SIRA…
Za tiste, ki obožujete sir, imamo preprosto idejo, kako ga vključiti k mesnim kroglicam. Med tem, ko vaša zmes mesa in jogurta počiva v hladilniku, si lahko pripravite, na majhne kocke narezan, sir. Uporabite lahko mozarello, ali sir po želji. Maso vzamete iz hladilnika. Na dlan potisnete maso, na sredino položite kocko sira, jo zavijete v maso in oblikujete kroglico. Ko so kroglice pečene, vas bo v sredici pričakalo pravo sirno presenečenje, ki se bo odlično podalo jogurtovi omaki.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Maribor.
Fotografija: Saša D. Škrjanec