Preprosto več za vas
Ocvrte mesne kroglice z jogurtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso300 g g
Jogurt Jogurt100 ml ml
Česen Česen2
Limonin sok Limonin sok
Kumara Kumara1
Jajca Jajca1
Star kruh Star kruh1 kosov kos
Mleko Mleko2 dl dl
Sol Sol
Poper Poper
Rdeča paprika Rdeča paprika ščepec ščepec
Peteršilj Peteršilj
Drobtine Drobtine
Pšenična moka Pšenična moka
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

Ocvrte mesne kroglice z jogurtom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(14)

Priprava

Česen, kumarico in peteršilj na drobno nasekljamo. V jogurt umešamo limonin sok, sol, poper, mleto papriko in nasekljane sestavine. Dobro premešamo in dodamo mleto meso. Ponovno premešamo, da se sestavine med seboj povežejo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Med tem časom narežemo kruh na manjše koščke in ga namočimo v mleko. Ohlajenemu mesu sedaj primešamo še namočen kruh in moko. Vgnetemo v maso iz katere oblikujemo kroglice. Kroglice povaljamo v moki pomešani z drobtinami in v vročem olju ocvremo. Tople kroglice ponudimo z jogurtovo omako. Jogurtovo omako pripravimo tako, da vse sestavine med seboj dobro premešamo.
ZA LJUBITELJE SIRA…

Za tiste, ki obožujete sir, imamo preprosto idejo, kako ga vključiti k mesnim kroglicam. Med tem, ko vaša zmes mesa in jogurta počiva v hladilniku, si lahko pripravite, na majhne kocke narezan, sir. Uporabite lahko mozarello, ali sir po želji. Maso vzamete iz hladilnika. Na dlan potisnete maso, na sredino položite kocko sira, jo zavijete v maso in oblikujete kroglico. Ko so kroglice pečene, vas bo v sredici pričakalo pravo sirno presenečenje, ki se bo odlično podalo jogurtovi omaki.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Maribor.

Fotografija: Saša D. Škrjanec