Priprava
V skodelici skupaj zmešamo sladkor in škrob ter prilijemo 150 ml mleka.
V lonec nalijemo 350 ml mleka in primešamo škrobno mešanico.
Na zmernem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se mleko prične gostit. Ko mleko zabrbota, ga kuhamo še 3 minute, da dobimo gosto in skoraj lepljivo teksturo.
Maso prelijemo v naoljen pekač dimenzij 12x18 cm. Površino pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 2 uri.
Vmes pripravimo vse za paniranje. Vzamemo tri krožnike, v enega dodamo 50 g koruznega škroba, v drugem razžvrkljamo 3 jajca in v tretjega nasujemo cornflakes, ki smo ga predhodno zdrobili v mešalniku.
Olje segrejemo na 180 °C.
Ohlajeno in strnjeno mleko odstranimo iz modela in ga narežemo na 9 koščkov.
Vsakega paniramo, najprej ga namočimo v škrob, nato jajce, cornflakes in še enkrat namočimo v jajce in v cornflakes.
Postavimo v vroče olje in cvremo 2 minuti na vsaki strani.
Odstavimo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo in še toplo postrežemo skupaj s sladoledom. Recimo jagodni se izvrstno prileže.