Ocvrto mleko

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Ocvrto mleko
TežavnostSrednje
Priprava45 min

Priprava

  1. V skodelici skupaj zmešamo sladkor in škrob ter prilijemo 150 ml mleka.

  2. V lonec nalijemo 350 ml mleka in primešamo škrobno mešanico.

  3. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se mleko prične gostit. Ko mleko zabrbota, ga kuhamo še 3 minute, da dobimo gosto in skoraj lepljivo teksturo.

  4. Maso prelijemo v naoljen pekač dimenzij 12x18 cm. Površino pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 2 uri.

  5. Vmes pripravimo vse za paniranje. Vzamemo tri krožnike, v enega dodamo 50 g koruznega škroba, v drugem razžvrkljamo 3 jajca in v tretjega nasujemo cornflakes, ki smo ga predhodno zdrobili v mešalniku.

  6. Olje segrejemo na 180 °C.

  7. Ohlajeno in strnjeno mleko odstranimo iz modela in ga narežemo na 9 koščkov.

  8. Vsakega paniramo, najprej ga namočimo v škrob, nato jajce, cornflakes in še enkrat namočimo v jajce in v cornflakes.

  9. Postavimo v vroče olje in cvremo 2 minuti na vsaki strani.

  10. Odstavimo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo in še toplo postrežemo skupaj s sladoledom. Recimo jagodni se izvrstno prileže.