Najprej si pripraviš pekač, tako da nanj položiš peki papir, potem pa očistiš listnati ohrovt. Uporabiš samo liste, brez stebel, in jih natrgaš ali narežeš na velikost čipsa. Ohrovt potem opereš in osušiš. Osušene liste namažeš z olivnim oljem. Sedaj liste položiš na peki papir, jih posoliš in na 150℃ pečeš 25 minut. Vmes ga lahko tudi malo pomešaš, če pa vidiš, da robovi postajajo rjavkasti, čips hitro vzameš iz pečice.
Ohrovtov čips
Sestavine
1
število porcij
-
- listnati ohrovt
- olivno olje
- sol
Priprava
Oprane liste ohrovta moraš čisto posušiti.
Olivno olje si zlij na dlan in z njim pregneti liste ohrovta. Pazi, da bodo popolnoma prekriti z oljem, ampak ne mastni!
Če je na enem pekaču preveč listov čipsa, ne bo hrustljav. Raje ga na pladenj daj manj in speci vsak pladenj posebej.
Triki, da bo čips hrustljav: