Preprosto več za vas
Ohrovtov zavitek

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Listnati ohrovt Listnati ohrovt
Kuskus Kuskus150 g g
Tofu Tofu200 g g
Sol Sol
Olivno olje Olivno olje10 ml ml
Brusnice Brusnice30 g g
Pekani Pekani50 g g

Ohrovtov zavitek

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(4)

Priprava

  1. Ohrovt splaknemo pod vodo in previdno odstranimo 6 celih zunanjih listov. Preostalemu delu ohrovta izrežemo trši sredinski del in ga narežemo na manjše kocke (cca 4x6 cm). Vodo zavremo, dodamo sol in ohrovt kuhamo 10 minut, nato tekočino previdno odlijemo in shranimo.
  2. 150 g kususa damo v skodelico, da lažje odmerimo količino tekočine v kateri ga moramo skuhati. Razmerje med kuskusom in tekočino je 1,5 (skodelici kuskusa dodamo skodelico in pol tekočine, ki nam je ostala od kuhanja ohrovta). Tekočino zavremo, vanjo vmešamo kuskus, posodo pokrijemo in odstavimo iz kuhalne plošče. Pustimo, da kuskus nabrekne.
  3. Medtem na približno centimetrske kockice narežemo tofu in ga na hitro popražimo na žlički olivnega olja ter malo posolimo.
  4. V večjo ponev popečenemu tofuju dodamo še pekane in suhe brusnice in premešamo, nato dodamo že pripravljen kuskus in na kuhan ohrovt (manjše dele, 6 listov previdno odstranimo) ter nežno in previdno vse sestavine premešamo med seboj.
  5. Jed lahko postrežemo na dva načina, in sicer:

- v globji krožnik ali skodelo previdno položimo list kuhanega ohrovta in ga napolnimo z maso (ohrovt, kuskus, pekani, brusnice).

- na desko položimo list kuhanega ohrovta in ga in nanj položimo približno eno zajemalko mase ter previdno zavijemo (super prenosna različica za hladno ali toplo malico tudi naslednji dan).