
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Listnati ohrovt Listnati ohrovt | ||
Kuskus Kuskus | 150 g g | |
Tofu Tofu | 200 g g | |
Sol Sol | ||
Olivno olje Olivno olje | 10 ml ml | |
Brusnice Brusnice | 30 g g | |
Pekani Pekani | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOhrovtov zavitek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Ohrovt splaknemo pod vodo in previdno odstranimo 6 celih zunanjih listov. Preostalemu delu ohrovta izrežemo trši sredinski del in ga narežemo na manjše kocke (cca 4x6 cm). Vodo zavremo, dodamo sol in ohrovt kuhamo 10 minut, nato tekočino previdno odlijemo in shranimo.
- 150 g kususa damo v skodelico, da lažje odmerimo količino tekočine v kateri ga moramo skuhati. Razmerje med kuskusom in tekočino je 1,5 (skodelici kuskusa dodamo skodelico in pol tekočine, ki nam je ostala od kuhanja ohrovta). Tekočino zavremo, vanjo vmešamo kuskus, posodo pokrijemo in odstavimo iz kuhalne plošče. Pustimo, da kuskus nabrekne.
- Medtem na približno centimetrske kockice narežemo tofu in ga na hitro popražimo na žlički olivnega olja ter malo posolimo.
- V večjo ponev popečenemu tofuju dodamo še pekane in suhe brusnice in premešamo, nato dodamo že pripravljen kuskus in na kuhan ohrovt (manjše dele, 6 listov previdno odstranimo) ter nežno in previdno vse sestavine premešamo med seboj.
- Jed lahko postrežemo na dva načina, in sicer:
- v globji krožnik ali skodelo previdno položimo list kuhanega ohrovta in ga napolnimo z maso (ohrovt, kuskus, pekani, brusnice).
- na desko položimo list kuhanega ohrovta in ga in nanj položimo približno eno zajemalko mase ter previdno zavijemo (super prenosna različica za hladno ali toplo malico tudi naslednji dan).