
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Testenine Testenine | 100 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Jajca Jajca | 5 | |
Sir Gauda Sir Gauda | 60 g g | |
Paprika Paprika | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | ||
Mlada čebula Mlada čebula | ||
Šunka Šunka | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Suha bazilika Suha bazilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOmleta, ki prjateljstvo obeta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ostanke testenin prepražimo na olivnem olju. Ostanke salame ali šunke narežemo na koščke. Sir naribamo in zelenjavo narežemo na poljubno velike koščke. Omenjene sestavine zmešamo z jajci in prelijemo po prepraženih testeninah. Omleto na štedilniku pečemo toliko časa, da večina jajčne mešanice zakrkne, nato pa pečemo še 10 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj Celzija. (S tem postopkom omlete ni treba obračati.) Ponudimo jo prijateljem ter skupaj uživamo v dobri hrani in družbi.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci iz Kranjskih vrtcev, enota Čirče.
Fotografija: Barbara Kvas