
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Olivno olje
Olivno olje (za ponev) | ||
Melancan Melancan | 1 | |
Mlada čebula Mlada čebula | 2 | |
Bazilika
Bazilika (šop) | ||
Jajca Jajca | 5 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Grški jogurt Grški jogurt | 200 g g | |
Sirova štručka Sirova štručka | 4 | |
Pesin namaz
Pesin namaz (Vemondo) | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOmleta z melancani in baziliko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.
- Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.
- Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.
- Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.
- V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.
- Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.
- Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.
- Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.
- Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.
- Dober tek!