Omleta z melancani in baziliko

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Omleta z melancani in baziliko image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

4 število porcij
    •   olivno olje za ponev
    • 1   melancan
    • 2   mlada čebula
    •   bazilika šop
    • 5   jajca
    •   sol
    •   poper
    • 200   g grški jogurt
    • 4   sirova štručka
    • 80   g pesin namaz Vemondo

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.

  2. Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.

  3. Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.

  4. Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.

  5. V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.

  6. Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.

  7. Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.

  8. Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.

  9. Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.

  10. Dober tek!