Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.
Omleta z melancani in baziliko
Sestavine
4
število porcij
-
- olivno olje za ponev
- 1 melancan
- 2 mlada čebula
- bazilika šop
- 5 jajca
- sol
- poper
- 200 g grški jogurt
- 4 sirova štručka
- 80 g pesin namaz Vemondo
Priprava
Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.
Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.
Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.
Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.
Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.
Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.
Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.
Dober tek!