Preprosto več za vas
Omleta z melancani in baziliko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Olivno olje Olivno olje
(za ponev)
Melancan Melancan1
Mlada čebula Mlada čebula2
Bazilika Bazilika
(šop)
Jajca Jajca5
Sol Sol
Poper Poper
Grški jogurt Grški jogurt200 g g
Sirova štručka Sirova štručka4
Pesin namaz Pesin namaz
(Vemondo)
80 g g

Omleta z melancani in baziliko

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(7)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.
  2. Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.
  3. Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.
  4. Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.
  5. V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.
  6. Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.
  7. Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.
  8. Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.
  9. Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.
  10. Dober tek!