Omleta z melancani in baziliko

Omleta z melancani in baziliko

TežavnostLahko
Kuhanje40 min

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.
  2. Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.
  3. Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.
  4. Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.
  5. V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.
  6. Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.
  7. Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.
  8. Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.
  9. Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.
  10. Dober tek!