Priprava
- Pečico segrejemo na 220 °C in naoljimo pekač.
- Melancan prerežemo na pol po dolžini in ga položimo v naoljen pekač z odprtimi stranicami navzdol.
- Pečemo 30 minut, na sredini, brez ventilacije.
- Pečen melancan olupimo in narežemo na večje kocke.
- V večji ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem prepražimo drobno sesekljano mlado čebulo.
- Dodamo narezan melancan in čez zelenjavo prelijemo razžvrkljana jajca.
- Začinimo s soljo, poprom in čez potresemo še nasekljano svežo baziliko.
- Ponev pokrijemo s pokrovom in kuhamo omleto na nižjem zmernem ognju približno 7 minut.
- Omleto z melancani postrežemo v sirovi štručki premazani s pesinim namazom, skupaj z žlico grškega jogurta in lističi bazilike.
- Dober tek!