
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Orada Orada | 4 | ||
Pomaranče Pomaranče | 2 | ||
Rozine Rozine | 50 g g | ||
Nageljnova žbica Nageljnova žbica | 4 | ||
Cimet Cimet | ščepec ščepec | ||
Česen Česen | 1 | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | ||
Rožmarin Rožmarin | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamOrada s pomarančo na krompirjevem pireju
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Orade dobro operemo in očistimo pod tekočo mrzlo vodo. Stroku česna odstranimo kalček in ga stremo. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo ali narežemo na tanke rezine. Pomarančo operemo, obrišemo in oranžni del lupine nastrgamo, nato jo prepolovimo in stisnemo sok. Orade napolnimo s česnom in čebulo, dodamo nageljnovo žbico, malo nastrgane pomarančne lupine in vejico rožmarina.
Pečico segrejemo na 200° C. Dno globljega pekača obložimo s papirjem za peko in nanj položimo orade. Polijemo jih z mešanico vina in pomarančnega soka. Začinimo s solnim cvetom, poprom in cimetom. Drugo pomarančo olupimo in razdelimo na krhlje, ki jim previdno odstranimo kožico in morebitne peške. Olupljene krhlje položimo po oradah, potresemo z rozinami in pokapamo z oljčnim oljem. Pečemo v predhodno ogreti pečici 18 do 20 minut. Ugasnemo pečico in pustimo pekač še nekaj trenutkov v ugasnjeni pečici.
Med tem časom operemo peteršilj, ga otresemo in drobno sesekljamo.
Serviranje
Še vroče orade damo na segrete servirne krožnike, potresemo s sesekljanim peteršiljem in po želji pokapamo z oljčnim oljem. Okrasimo z rezinami pomaranče. Zraven ponudimo krompirjev pire ali kuhan krompir v oblicah.