
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 20 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Sladkor Sladkor | 80 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 255 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 g g | ||
Orehi Orehi | 200 g g | ||
Beljak Beljak | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamOrehovi krogci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Maslo, vanili sladkor in navadni sladkor penasto stepemo. Dodamo eno celo jajce, ki ga vmešamo v maso. Počasi dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetemo testo (po potrebi dodamo moko), ga sploščimo v disk , zavijemo v folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Orehe zmeljemo skupaj z dvema žlicama sladkorja. Iz beljaka skupaj s preostalo žlico sladkorja stepemo sneg in ga primešamo orehom. To uporabimo za nadev.
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na približno 2 mm debelo. Izrežemo poljubno velike krogce, katere v sredini nadevamo z orehovo zmesjo. Robove malenkost premažemo z vodo in jih zavihamo navznoter (glej sliko). Po želji jih lahko premažempo z beljakom ali rumenjakom in jih posujemo s sladkorjem. Pečemo jih na 175C približno 15 minut.
Nasvet:Če je orehov nadev preveč suh dodamo žličko vode. Za model pa smo uporabili krogce premera 6 cm in 7,5 cm.