Orehovi krogci

Orehovi krogci image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 20   g maslo
    • 1   vanilijev sladkor
    • 80   g sladkor
    • 1   jajca
    • 255   g pšenična moka
    • 1   g pecilni prašek
    • 200   g orehi
    • 1   beljak

Priprava

    Maslo, vanili sladkor in navadni sladkor penasto stepemo. Dodamo eno celo jajce, ki ga vmešamo v maso. Počasi dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetemo testo (po potrebi dodamo moko), ga sploščimo v disk , zavijemo v folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.Orehe zmeljemo skupaj z dvema žlicama sladkorja. Iz beljaka skupaj s preostalo žlico sladkorja stepemo sneg in ga primešamo orehom. To uporabimo za nadev.

    Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na približno 2 mm debelo. Izrežemo poljubno velike krogce, katere v sredini nadevamo z orehovo zmesjo. Robove malenkost premažemo z vodo in jih zavihamo navznoter (glej sliko). Po želji jih lahko premažempo z beljakom ali rumenjakom in jih posujemo s sladkorjem. Pečemo jih na 175C približno 15 minut.

    Nasvet:Če je orehov nadev preveč suh dodamo žličko vode. Za model pa smo uporabili krogce premera 6 cm in 7,5 cm.