Maslo, vanili sladkor in navadni sladkor penasto stepemo. Dodamo eno celo jajce, ki ga vmešamo v maso. Počasi dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetemo testo (po potrebi dodamo moko), ga sploščimo v disk , zavijemo v folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.Orehe zmeljemo skupaj z dvema žlicama sladkorja. Iz beljaka skupaj s preostalo žlico sladkorja stepemo sneg in ga primešamo orehom. To uporabimo za nadev.
Orehovi krogci
Sestavine
4
število porcij
-
- 20 g maslo
- 1 vanilijev sladkor
- 80 g sladkor
- 1 jajca
- 255 g pšenična moka
- 1 g pecilni prašek
- 200 g orehi
- 1 beljak
Priprava
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na približno 2 mm debelo. Izrežemo poljubno velike krogce, katere v sredini nadevamo z orehovo zmesjo. Robove malenkost premažemo z vodo in jih zavihamo navznoter (glej sliko). Po želji jih lahko premažempo z beljakom ali rumenjakom in jih posujemo s sladkorjem. Pečemo jih na 175C približno 15 minut.
Nasvet:Če je orehov nadev preveč suh dodamo žličko vode. Za model pa smo uporabili krogce premera 6 cm in 7,5 cm.