Oslič v masleni omaki s krompirjevim pirejem z grahom

Prvinsko družinsko
Prvinsko družinsko
Prvinsko družinsko
Oslič v masleni omaki s krompirjevim pirejem z grahom image
Težavnost Srednje
Priprava 10 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 800   g krompir
    • 300   g zamrznjen grah
    • 60   g maslo
    • 80   ml mleko
    •   sol
    •   poper
    • 500   g oslič
    • 100   g gladka bela moka
    • 2   žlice olivno olje
    • 40   g maslo
    • 2   kosov čebula
    • 180   ml polsuho belo vino
    • 3   žlice kapre
    • 3   stroki česen

Priprava

  1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Damo ga v lonec, prelijemo z vodo in rahlo solimo. Pristavimo na močan ogenj. Ko krompir zavre, ogenj zmanjšamo in pri rahlem vretju kuhamo 16 - 18 minut, oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča. Dodamo zamrznjen grah in kuhamo še 5 minut. Odcedimo in pustimo 2 - 3 minute, da para izpari. Krompir in grah pretlačimo v skledi. Dodamo maslo in mleko ter pretlačimo v gost pire.

  2. Osliča dobro osušimo s papirnato brisačko. Moko stresemo v večji krožnik in solimo s ščepom soli. Vsak file osliča dobro povaljamo v moki, odvečno moko otresemo in prestavimo na čist krožnik. Večjo ponev damo na zmeren ogenj. Ko je ponev dobro segreta, dodamo olje. Dodamo osliča in ga na vsaki strani pečemo 2 minuti. Osliča prestavimo na svež krožnik.

  3. V enako ponev, kjer smo pekli osliča, damo maslo. Ko se maslo stopi, dodamo na tanke rezine narezano čebulo, ki jo pražimo 6 - 8 minut pri šibkem ognju. Čebula naj se ne obarva. Zalijemo z vinom in kuhamo 4 minute, da alkohol izpari. Dodamo kapre in na tanke rezine narezan česen. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo, dodamo ribo in pri šibkem ognju kuhamo še 3 - 4 minute.

  4. Med štiri krožnike razdelimo ribo z masleno omako ter krompirjev pire z grahom. Postrežemo še toplo.