Paelja
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 čebula
- 1 strok česen
- 50 ml olivno olje Virgin Sol Y Mar
- 200 g riž
- 400 ml jušna osnova
- 1 rdeča paprika
- 200 g klobasa Chirozo Sol Y Mar
- 250 g kozice Sol Y Mar
- 400 g školjke Sol Y Mar
- žafran
- 150 g sladek grah
- 300 g lignji obročki lignjev v testu Sol Y Mar
Priprava
Čebulo in česen podušite na olivnem olju. Dodajte riž za paeljo in dolijte jušno osnovo. Dodajte rdečo papriko (narezano na kocke), klobaso chorizo (narezane na kocke), kuhane rdeče kozice, marinirane školjke, 1 dozo žafrana in mladi grah ter dušite pri nizki temperaturi, dokler se riž ne skuha.
Obročke lignjev pripravite po navodilih na zavitku in jih nato postrezite na paelji.
Oznake
Hranilne vrednosti
Kcal
586
Maščobe (g)
30.1
Ogljikovi hidrati (g)
30.8
Proteini (g)
45.7