Paella

Paella image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 0,5   kg piščančje perutničke
    • 0,5   kg svinjski vrat
    • 0,5   kg lignji
    • 0,5   kg školjke
    • 0,5   kg škampi
    • 0,5   kg pikantna klobasa
    • 300   g zelen grah
    • 0,5   kg riž
    • 3   g žafran
    • 1   por
    • 1   zelena paprika
    • 1   rdeča paprika
    • 3   l jušna osnova
    •   sol
    •   timijan
    •   poper
    •   lovorov list

Priprava

    Perutnino in svinjski vrat posolimo, ter ga popečemo iz vseh strani v posodi, v kateri bomo pripravljali paello. Nato meso odstranimo na rob posode, popečemo por in papriko, dodamo riž, grah in začimbe. Zalijemo z jušno osnovo, v kateri smo pokuhali žafran. Po 10 minutah kuhanja odkrijemo pokrov, dodamo klobase in morske sadeže, ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo z krhlji limete.