Perutnino in svinjski vrat posolimo, ter ga popečemo iz vseh strani v posodi, v kateri bomo pripravljali paello. Nato meso odstranimo na rob posode, popečemo por in papriko, dodamo riž, grah in začimbe. Zalijemo z jušno osnovo, v kateri smo pokuhali žafran. Po 10 minutah kuhanja odkrijemo pokrov, dodamo klobase in morske sadeže, ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo z krhlji limete.
Paella
Sestavine
4
število porcij
-
- 0,5 kg piščančje perutničke
- 0,5 kg svinjski vrat
- 0,5 kg lignji
- 0,5 kg školjke
- 0,5 kg škampi
- 0,5 kg pikantna klobasa
- 300 g zelen grah
- 0,5 kg riž
- 3 g žafran
- 1 por
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- 3 l jušna osnova
- sol
- timijan
- poper
- lovorov list