Palačinke iz prosene kaše

Palačinke iz prosene kaše
TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

    Vse sestavine zmešamo v kremno maso, ta naj bo nekoliko bolj gosta kot za običajne palačinke. Masi lahko dodate tudi poljubne dodatke, kot so vaniljev sladkor, cimet, koščki čokolade, suho ali sveže sadje …

    Palačinke pečemo v ponvi, na olju ali drugi maščobi. Maso zajamemo z zajemalko in jo odlijemo v ponev. Palačinke pečemo na vsaki strani toliko časa, da postanejo rahlo rjave. To bodo nekoliko debelejše palačinke kot običajne, vendar tudi toliko bolj sočne.Palačinke lahko posujemo z mletim sladkorjem, jih namažemo z domačo marmelado ali prelijemo z medom. Poleg se prileže domač jabolčni ali hruškov kompot ter drugo sezonsko sadje.

    KDAJ JE PONEV PRAV VROČA? Ponev za peko palačink mora biti dovolj segreta. To najlažje preverimo tako, da na segreto ponev kanemo kapljico vode - če kapljica hitro »švigne« čez površino, je ponev dovolj vroča in se lahko lotimo peke.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci Vrtca Pobrežje Maribor, enota Kekec.

    Fotografija: Barbara Kvas