Pappa Al Pomodoro

Pappa Al Pomodoro

TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    Strok česna narežemo na tanke lističe in jih popražimo na olivnem olju. Melancan olupimo in ga narežemo na majhne kocke, nato pa ga stresemo v ponev s česnom in olivnim oljem. Pražimo na majhnem ognju, vse dokler se melancan ne omehča. Dodamo konzervo pelatov in jih zmehčamo z vilico, nato pa prilijemo še pasiran paradižnik. Začinimo s soljo, sladkorjem, poprom in baziliko. Kuhamo 5-7 minut, nato pa dodamo še star kruh; dovolj je en kos kruha, če pa želimo bolj gosto jed, pa lahko dodamo tudi več.

    Dobro premešamo, da se kruh prepoji s tekočino. Dodamo olivno olje po okusu, nato pa jed okrasimo s svežo baziliko in postrežemo v globokem krožniku.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

    Recept je pripravila Maja Malešević.

    Fotografija: Peter Irman