Podolgovat pekač (dolžina 30 cm, prostornina 2 l) splaknite s hladno vodo in ga obložite s prozorno folijo za živila.
Parfe krema z mangom in kokosom
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 jajca
- 100 g med
- 1 vrečka vanilijev sladkor
- 425 ml kokosov napitek
- 68 g kokosovo mleko v prahu
- 80 g mangov mousse
- mango
- tajska bazilika
- kokos
Priprava
Jajci, med in vaniljev sladkor stepajte z mešalnikom približno 5 minut, da zmes postane kremasta. V drugi skodelici stepajte kokosovo mleko in kokosovo mleko v prahu toliko časa, da se zgosti. Mleko potem z žlico vmešajte v mešanico jajc in medu. V pekač vlijte 1/3 kreme. Nanjo razporedite plast mangovega moussa, nato nadevajte še 1/3 kreme, nato še eno plast moussa in na koncu še plast kreme. Pokrijte s folijo in postavite v zamrzovalnik najmanj čez noč, zvrnite iz pekača ter okrasite z mangom, kokosom in tajsko baziliko.
Hranilne vrednosti
Kcal
429
Proteini (g)
5.12
Ogljikovi hidrati (g)
31.1
Maščobe (g)
31.1