Pečen sladek krompir z ajdovo kašo in radičem

Pečen sladek krompir z ajdovo kašo in radičem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število porcij
    • 12   ml kokosovo olje
    •   rožmarin
    • 1   sladki krompir
    • 80   g ajdova kaša
    •   peteršilj
    •   sol
    •   česen v prahu
    •   radič
    •   bučna semena
    • 12   ml bučno olje

Priprava

    Krompir narežemo na kocke in ga na srednjem ognju popečemo na kokosovi maščobi. Dodamo ščepec soli in suh rožmarin.

    V drugi ponvi zavremo rahlo osoljeno vodo in vanjo stresemo ajdovo kašo. Ko je kaša kuhana, dodamo malce mletega česna, nato pa kašo primešamo krompirčku. Narežemo še peteršilj, ki ga primešamo mešanici krompirja in ajdove kaše.

    V ponvi na kokosovi maščobi rahlo prepražimo bučna semena, ki jih osolimo s ščepcem soli.

    Operemo 3 liste radiča in iz njih oblikujemo posodico, katero napolnimo s kašo in krompirčkom. Vse skupaj prelijemo z žlico bučnega olja in čez potresemo popražena bučna semena.