Priprava
Pekač najprej malce namastimo z maslom. Bageto razrežemo na približno 2 cm debelo in kose razporedimo po pekaču.
V posodi dobro zmešamo jajce, mleko, sladko smetano, vanili sladkor in trsni sladkor. Zmes prelijemo čez kose bagete in pustimo stati 15 minut, da se kruh dobro »napije« tekočine.
Na vsak kos bagete položimo košček masla, potresemo s nasekljano čokolado in sladkorjem.
Damo v pečico na 180-185 °C in pečemo približno 25-30 minut. Po želji postrežemo s sladko smetano, crème fraiche, marmeladoali sladoledom.
NasvetČokolado lahko v receptu tudi izpustite, zmesi pa lahko dodate tudi malce cimeta. Pečeno bageto lahko pripravimo tudi v slani verziji: sladkor in čokolado izpustimo in ju nadomestimo z malce naribanega sira in soljo, po želji lahko dodamo tudi zelišča, denimo drobnjak, peteršilj ali mlado čebulo.