Preprosto več za vas
Pečena čoko bageta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Bageta Bageta1
Jajca Jajca2
Mleko Mleko2 dl dl
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Sladkor Sladkor25 g g
Temna čokolada Temna čokolada20 g g
Maslo Maslo

Pečena čoko bageta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Pekač najprej malce namastimo z maslom. Bageto razrežemo na približno 2 cm debelo in kose razporedimo po pekaču.

V posodi dobro zmešamo jajce, mleko, sladko smetano, vanili sladkor in trsni sladkor. Zmes prelijemo čez kose bagete in pustimo stati 15 minut, da se kruh dobro »napije« tekočine.

Na vsak kos bagete položimo košček masla, potresemo s nasekljano čokolado in sladkorjem.

Damo v pečico na 180-185 °C in pečemo približno 25-30 minut. Po želji postrežemo s sladko smetano, crème fraiche, marmeladoali sladoledom.

Nasvet
Čokolado lahko v receptu tudi izpustite, zmesi pa lahko dodate tudi malce cimeta. Pečeno bageto lahko pripravimo tudi v slani verziji: sladkor in čokolado izpustimo in ju nadomestimo z malce naribanega sira in soljo, po želji lahko dodamo tudi zelišča, denimo drobnjak, peteršilj ali mlado čebulo.