
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Cvetača Cvetača | 1 | ||
File lososa File lososa | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Limona Limona | |||
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki | |||
Olive Olive | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPečena cvetača z lososom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačo narežemo na 1,5 cm debele rezine, ki jih položimo v pekač pokapljan z olivnim oljem. Cvetačo z olivnim oljem pokapljamo še po vrhu, solimo, popramo. Pečemo jo v že ogreti pečici približno pol ure na 200 stopinj.Pečeno cvetačo potresemo z omako, ki jo pripravimo iz sesekljanega peteršilja, oliv, paradižnika s kaprami, s sokom 1/2 limone in z malce limonine lupinice. Omako zabelimo z 2 žlicama olivnega olja, solimo popramo.Lososa popečemo z vseh strani. V vroče olje ga položimo najprej s kožo navzdol. Meni je všeč, če je losos v sredini lepo rožnat, ob straneh zapečen in s hrustljavo kožo.