
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPečena cvetača z lososom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačo narežemo na 1,5 cm debele rezine, ki jih položimo v pekač pokapljan z olivnim oljem. Cvetačo z olivnim oljem pokapljamo še po vrhu, solimo, popramo. Pečemo jo v že ogreti pečici približno pol ure na 200 stopinj.Pečeno cvetačo potresemo z omako, ki jo pripravimo iz sesekljanega peteršilja, oliv, paradižnika s kaprami, s sokom 1/2 limone in z malce limonine lupinice. Omako zabelimo z 2 žlicama olivnega olja, solimo popramo.Lososa popečemo z vseh strani. V vroče olje ga položimo najprej s kožo navzdol. Meni je všeč, če je losos v sredini lepo rožnat, ob straneh zapečen in s hrustljavo kožo.