Preprosto več za vas
Pečena cvetača z lososom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Cvetača Cvetača1
File lososa File lososa
Peteršilj Peteršilj
Limona Limona
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki
Olive Olive
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Pečena cvetača z lososom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Cvetačo narežemo na 1,5 cm debele rezine, ki jih položimo v pekač pokapljan z olivnim oljem. Cvetačo z olivnim oljem pokapljamo še po vrhu, solimo, popramo. Pečemo jo v že ogreti pečici približno pol ure na 200 stopinj.Pečeno cvetačo potresemo z omako, ki jo pripravimo iz sesekljanega peteršilja, oliv, paradižnika s kaprami, s sokom 1/2 limone in z malce limonine lupinice. Omako zabelimo z 2 žlicama olivnega olja, solimo popramo.Lososa popečemo z vseh strani. V vroče olje ga položimo najprej s kožo navzdol. Meni je všeč, če je losos v sredini lepo rožnat, ob straneh zapečen in s hrustljavo kožo.