
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Rdeča paprika Rdeča paprika | 2 kosov kos | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Čebula Čebula | 1 kosov kos | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Paprika v prahu Paprika v prahu | ||
Belo vino Belo vino | 50 ml ml | |
Šparglji
Šparglji (zeleni) | 1 kozarec kozarec | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 24 ml ml | |
Jagnječja zarebrnica Jagnječja zarebrnica | 12 kosov kos | |
Rožmarin Rožmarin | 2 Vejica Vejica | |
Njoki
Njoki (z radičevim nadevom) | 800 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Za omako operite papriko, razpolovite, odstranite semena in drobno nasekljajte.
V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite papriko. Čebulo in česen olupite, narežite na kocke in dodajte papriki.
Vse skupaj dušite 8 minut, začinite s soljo, poprom in papriko v prahu ter deglazirajte z belim vinom. Pokrijte in pustite vreti 10 minut.
Nato papriko pretlačite v gosto omako. Zelene šparglje odcedite in jih pogrejte v omaki iz paprike.
Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilator).
V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje. Medtem osušite jagnječje zarebrnice in jih na obeh straneh popecite v ponvi. Zarebrnice obrnite ter dodajte strok česna in rožmarin. Zarebrnice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici 5 do 8 minut. V ponvi od zarebrnic po navodilih na embalaži popražite krompirjeve njoke do zlate barve. Omako iz paprike razdelite na štiri krožnike, nanje naložite jagnječje zarebrnice in krompirjeve njoke.