Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki

Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 45 min

Sestavine

4 število porcij
    • 2   kosov rdeča paprika
    • 24   ml olivno olje
    • 1   kos čebula
    • 2   stroki česen
    •   sol
    •   poper
    •   paprika v prahu
    • 50   ml belo vino
    • 1   kozarec šparglji zeleni
    • 24   ml olje za cvrtje
    • 12   kosov jagnječja zarebrnica
    • 2   vejica rožmarin
    • 800   g njoki z radičevim nadevom

Priprava

    Za omako operite papriko, razpolovite, odstranite semena in drobno nasekljajte.V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite papriko. Čebulo in česen olupite, narežite na kocke in dodajte papriki.Vse skupaj dušite 8 minut, začinite s soljo, poprom in papriko v prahu ter deglazirajte z belim vinom. Pokrijte in pustite vreti 10 minut.Nato papriko pretlačite v gosto omako. Zelene šparglje odcedite in jih pogrejte v omaki iz paprike.Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilator).V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje. Medtem osušite jagnječje zarebrnice in jih na obeh straneh popecite v ponvi. Zarebrnice obrnite ter dodajte strok česna in rožmarin. Zarebrnice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici 5 do 8 minut. V ponvi od zarebrnic po navodilih na embalaži popražite krompirjeve njoke do zlate barve. Omako iz paprike razdelite na štiri krožnike, nanje naložite jagnječje zarebrnice in krompirjeve njoke.

     

Hranilne vrednosti

Kcal 1197
Proteini (g) 131.2
Ogljikovi hidrati (g) 71
Maščobe (g) 39.6