Preprosto več za vas
Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Rdeča paprika Rdeča paprika2 kosov kos
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Čebula Čebula1 kosov kos
Česen Česen2 stroki strok
Sol Sol
Poper Poper
Paprika v prahu Paprika v prahu
Belo vino Belo vino50 ml ml
Šparglji Šparglji
(zeleni)
1 kozarec kozarec
Olje za cvrtje Olje za cvrtje24 ml ml
Jagnječja zarebrnica Jagnječja zarebrnica12 kosov kos
Rožmarin Rožmarin2 Vejica Vejica
Njoki Njoki
(z radičevim nadevom)
800 g g

Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

45 min
(0)

Priprava

Za omako operite papriko, razpolovite, odstranite semena in drobno nasekljajte.
V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite papriko. Čebulo in česen olupite, narežite na kocke in dodajte papriki.
Vse skupaj dušite 8 minut, začinite s soljo, poprom in papriko v prahu ter deglazirajte z belim vinom. Pokrijte in pustite vreti 10 minut.
Nato papriko pretlačite v gosto omako. Zelene šparglje odcedite in jih pogrejte v omaki iz paprike.
Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilator).
V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje. Medtem osušite jagnječje zarebrnice in jih na obeh straneh popecite v ponvi. Zarebrnice obrnite ter dodajte strok česna in rožmarin. Zarebrnice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici 5 do 8 minut. V ponvi od zarebrnic po navodilih na embalaži popražite krompirjeve njoke do zlate barve. Omako iz paprike razdelite na štiri krožnike, nanje naložite jagnječje zarebrnice in krompirjeve njoke.

 

Hranilne vrednosti

Maščobe39,6 g Ogljikovi hidrati71 g Proteini131,2 g kCal1197 kJ5035