Za omako operite papriko, razpolovite, odstranite semena in drobno nasekljajte.V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite papriko. Čebulo in česen olupite, narežite na kocke in dodajte papriki.Vse skupaj dušite 8 minut, začinite s soljo, poprom in papriko v prahu ter deglazirajte z belim vinom. Pokrijte in pustite vreti 10 minut.Nato papriko pretlačite v gosto omako. Zelene šparglje odcedite in jih pogrejte v omaki iz paprike.Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilator).V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje. Medtem osušite jagnječje zarebrnice in jih na obeh straneh popecite v ponvi. Zarebrnice obrnite ter dodajte strok česna in rožmarin. Zarebrnice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici 5 do 8 minut. V ponvi od zarebrnic po navodilih na embalaži popražite krompirjeve njoke do zlate barve. Omako iz paprike razdelite na štiri krožnike, nanje naložite jagnječje zarebrnice in krompirjeve njoke.
Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 kosov rdeča paprika
- 24 ml olivno olje
- 1 kos čebula
- 2 stroki česen
- sol
- poper
- paprika v prahu
- 50 ml belo vino
- 1 kozarec šparglji zeleni
- 24 ml olje za cvrtje
- 12 kosov jagnječja zarebrnica
- 2 vejica rožmarin
- 800 g njoki z radičevim nadevom
Priprava
Hranilne vrednosti
Kcal
1197
Proteini (g)
131.2
Ogljikovi hidrati (g)
71
Maščobe (g)
39.6