Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki

Pečene jagnječje zarebrnice z omako iz paprike in s polnjenimi krompirjevimi njoki

TežavnostSrednje
Kuhanje45 min

Priprava

    Za omako operite papriko, razpolovite, odstranite semena in drobno nasekljajte.V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite papriko. Čebulo in česen olupite, narežite na kocke in dodajte papriki.Vse skupaj dušite 8 minut, začinite s soljo, poprom in papriko v prahu ter deglazirajte z belim vinom. Pokrijte in pustite vreti 10 minut.Nato papriko pretlačite v gosto omako. Zelene šparglje odcedite in jih pogrejte v omaki iz paprike.Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilator).V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje. Medtem osušite jagnječje zarebrnice in jih na obeh straneh popecite v ponvi. Zarebrnice obrnite ter dodajte strok česna in rožmarin. Zarebrnice položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici 5 do 8 minut. V ponvi od zarebrnic po navodilih na embalaži popražite krompirjeve njoke do zlate barve. Omako iz paprike razdelite na štiri krožnike, nanje naložite jagnječje zarebrnice in krompirjeve njoke.

     

Hranilna vrednost na obrok

Kcal1197 kCal
Ogljikovi hidrati71 g
Beljakovine131.2 g
Maščoba39.6 g

Podobni recepti