
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Krvavice Krvavice | 4 | |
Krompir Krompir | 1 kg kg | |
Rumena čebula Rumena čebula | 200 g g | |
Svinjska mast Svinjska mast | 70 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 250 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Peteršilj Peteršilj |
sestavine za cvičkovo omake
Rdeča čebula Rdeča čebula | 200 g g | |
Maslo Maslo | 70 g g | |
Balzamični kis Balzamični kis | ||
Sladkor Sladkor | 200 ml ml | |
Cviček Cviček | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 300 ml ml | |
Timijan Timijan | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Poper Poper | ||
Paprika v prahu Paprika v prahu | ||
Koruzni škrob Koruzni škrob |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečene krvavice s cvičkovo omako in praženim krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava krvavic in praženega krompirja:
- Pečico segrejemo na 200 °C. Krvavice nekajkrat prebodemo, jih postavimo na rešetko, na dno pečice pa postavimo pekač, kamor se bo odcejala maščoba. Pečemo 45 minut.
- Krompir postavimo v lonec in ga prelijemo s hladno vodo. Te dodamo toliko, da je gladina vode za dva prsta višja od krompirja. Zavremo in kuhamo 25-30 minut. Krompir nato odstavimo, olupimo in popolnoma ohladimo.
- Vmes čebulo narežemo na tanke rezine, v širokem loncu stopimo mast in na njej prepražimo čebulo do zlato rumene barve.
- Ko je krompir ohlajen ga narežemo na pol centimetra široke rezine in ga položimo čez praženo čebulo. Pražimo dve minuti, nato pa z lopatko postopoma obračamo krompir in čebulo.
- Krompir sedaj pražimo nekaj minut, vmes previdno preverimo spodnjo stran krompirja, če je dovolj pražena. Pazimo, da se krompir ne prismodi.
- Ponovno obrnemo ves krompir z lopatko, ga zalijemo s polovico jušne osnove, jo pokuhamo, ponovno nekaj minut pražimo in s pomočjo lopatke vse obrnemo. Postopek ponovimo še s preostankom jušne osnove.
- Krompir vmes začinimo s soljo in poprom po okusu. Na koncu vmešamo še nasekljan peteršilj in odstavimo.
Priprava cvičkove omake:
- Rdečo čebulo drobno nasekljamo.
- V ponvi stopimo 40 g masla, na kateri prepražim čebulo. Pazimo, da ne porjavi.
- Dodamo balzamični kis, sladkor, premešamo in kuhamo približno tri minute.
- Prelijemo s cvičkom in ga nekoliko pokuhamo.
- Dodamo jušno osnovo, timijan, lovorov list, poper in premešamo. Kuhamo na srednjem ognju 15-20 minut, toliko da tretjina tekočine povre. Na koncu vmešamo papriko v prahu in premešamo.
- Odstavimo z ognja, vse skupaj premešamo s paličnim mešalnikom in precedimo skozi fino cedilo.
- Precejeno omako prestavimo v lonec in jih vmešamo še 30 g masla.
- Nekaj žlic omake si prestavimo v skodelico, dodamo škrob in dobro premešamo, da ne bo grudic. Mešanico škroba sedaj vlijemo nazaj k omaki, premešamo in kuhamo nekaj minut, da se omaka rahlo zgosti.
- Hrustljavo pečene krvavice postrežemo s cvičkovo omako in praženim krompirjem.
- Dober tek!
"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"