
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za testo
Krompir Krompir | 400 g g | |
Bela moka Bela moka | 150 g g | |
Maslo Maslo | 20 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 vrečke vrečka | |
Sladkor Sladkor | 17 g g | |
Sol Sol | 3 g g |
Sestavine za mascarponejevo kremo
Mascarpone Mascarpone | 120 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 80 ml ml | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 4 ml ml | |
Limetina lupina Limetina lupina | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 25 g g |
Sestavine za omako iz jagodičevja:
Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži | 300 g g | |
Voda Voda | 24 ml ml | |
Sladkor Sladkor | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečeni krompirjevi cmoki z jagodičevjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V večjo posodo skozi cedilo pretlačimo 400 g kuhanega krompirja. Krompir naj bo še topel a ne vroč. V kolikor uporabljamo ostanke kuhanega krompirja, ga prej malenkost pogrejemo v mikrovalovni pečici.
- Nato dodamo 20 g stopljenega masla in premešamo.
- Dodamo 1 jajce, 1 zavoj vanilijevega sladkorja, 1 žlico sladkorja, ½ žličke soli in 150 g presejane moke.
- Vse skupaj hitro in dobro premešamo, da se sestavine povežejo ter ustvarijo enotno testo. Testa ne gnetemo predolgo, saj s časoma postane preveč mehko in lepljivo.
- Krompirjevo testo oblikujemo v podolgovato klobaso, nato ga zavijemo v folijo za živila in prestavimo v zamrzovalnik za 30 minut ali v hladilnik za 60 minut.
- Vmes pripravimo mascarponejevo kremo in omako iz gozdnih sadežev.
- V lonec stresemo 300 g zamrznjenih gozdnih sadežev, dodamo 2 žlici vode in 2 žlici sladkorja. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju 15-20 minut, da se sadje pokuha in zgosti.
- Nato v ločeni skledi zmešamo 120 g mascarponeja, 80 ml sladke smetane, 1 žličko vanilijevega ekstrakta, 1 žlico naribane limetine lupinice in 25 g sladkorja v prahu.
- Sedaj segrejemo pečico na 180 °C in pripravimo globok pekač (23 x 18 cm).
- V pekač dodamo nekaj žlic mascarponejeve kreme in jo razmažemo, da z njo v celoti prekrijemo dno.
- Nato narežemo ohlajeno testo na 2 cm debele kolute in jih zložimo v pekač.
- Sedaj po žlicah dodamo še preostalo kremo in omako iz gozdnih sadežev.
- Cmoke prestavimo v ogreto pečico in jih pečemo 40 minut, na srednji polici, brez ventilacije.
- Pečene cmoke postrežemo s kepico stepene smetane ali vanilijevega sladoleda.