Preprosto več za vas
Pečeni krompirjevi cmoki z jagodičevjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za testo

Krompir Krompir400 g g
Bela moka Bela moka150 g g
Maslo Maslo20 g g
Jajca Jajca1
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1 vrečke vrečka
Sladkor Sladkor17 g g
Sol Sol3 g g

Sestavine za mascarponejevo kremo

Mascarpone Mascarpone120 g g
Sladka smetana Sladka smetana80 ml ml
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat4 ml ml
Limetina lupina Limetina lupina
Sladkor v prahu Sladkor v prahu25 g g

Sestavine za omako iz jagodičevja:

Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži300 g g
Voda Voda24 ml ml
Sladkor Sladkor40 g g

Pečeni krompirjevi cmoki z jagodičevjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

 

  1. V večjo posodo skozi cedilo pretlačimo 400 g kuhanega krompirja. Krompir naj bo še topel a ne vroč. V kolikor uporabljamo ostanke kuhanega krompirja, ga prej malenkost pogrejemo v mikrovalovni pečici.
  2. Nato dodamo 20 g stopljenega masla in premešamo.
  3. Dodamo 1 jajce, 1 zavoj vanilijevega sladkorja, 1 žlico sladkorja, ½ žličke soli in 150 g presejane moke.
  4. Vse skupaj hitro in dobro premešamo, da se sestavine povežejo ter ustvarijo enotno testo. Testa ne gnetemo predolgo, saj s časoma postane preveč mehko in lepljivo.
  5. Krompirjevo testo oblikujemo v podolgovato klobaso, nato ga zavijemo v folijo za živila in prestavimo v zamrzovalnik za 30 minut ali v hladilnik za 60 minut.
  6. Vmes pripravimo mascarponejevo kremo in omako iz gozdnih sadežev.
  7. V lonec stresemo 300 g zamrznjenih gozdnih sadežev, dodamo 2 žlici vode in 2 žlici sladkorja. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju 15-20 minut, da se sadje pokuha in zgosti.
  8. Nato v ločeni skledi zmešamo 120 g mascarponeja, 80 ml sladke smetane, 1 žličko vanilijevega ekstrakta, 1 žlico naribane limetine lupinice in 25 g sladkorja v prahu.
  9. Sedaj segrejemo pečico na 180 °C in pripravimo globok pekač (23 x 18 cm).
  10. V pekač dodamo nekaj žlic mascarponejeve kreme in jo razmažemo, da z njo v celoti prekrijemo dno.
  11. Nato narežemo ohlajeno testo na 2 cm debele kolute in jih zložimo v pekač.
  12. Sedaj po žlicah dodamo še preostalo kremo in omako iz gozdnih sadežev.
  13. Cmoke prestavimo v ogreto pečico in jih pečemo 40 minut, na srednji polici, brez ventilacije.
  14. Pečene cmoke postrežemo s kepico stepene smetane ali vanilijevega sladoleda.