Preprosto več za vas
Pečenka z ohrovtom in cmoki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jušna osnova Jušna osnova
(mesna)
500 ml ml
Lovorov list Lovorov list2 kosov kos
Med Med1 žlice žlica
Svinjska pečenka Svinjska pečenka1 kg kg
Sol Sol
Poper Poper
Čebula Čebula3 kosov kos
Korenček Korenček2 kosov kos
Ohrovt Ohrovt500 g g
Peteršilj Peteršilj4 Vejica Vejica

Pečenka z ohrovtom in cmoki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:45 h
(0)

Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj (zgornji/spodnji grelec). V velik pekač nalijte mesno jušno osnovo, dodajte lovorjev list in 1 žlico medu ter zavrite. Nato v pekač položite meso s kožo navzdol in ga v mesni jušni osnovi kuhajte 25 minut na srednjem ognju.
Meso vzemite iz pekača in v kožo naredite navzkrižne zareze. Nato meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga vrnite v mesno jušno osnovo, postavite v ogreto pečico ter pecite 1 uro in 30 minut. Po potrebi dolivajte vodo.
Čebuli olupite in narežite na kolobarje. Olupite in narežite tudi korenje. Ohrovt očistite in operite ter narežite na širše trakove. Zelenjavo prepražite v ponvi in dodajte k pečenki tik pred serviranjem. Zmešajte 1 žlico medu z 20 mililitri vode in s tem namažite kožo. Pecite še 30 minut na 180 stopinjah.
Medtem pripravite cmoke po navodilih na embalaži. Cmoke postrezite na krožnikih skupaj s pečenko in ohrovtom ter jih potresite s sesekljanim peteršiljem.

 

 

Hranilne vrednosti

Maščobe34,2 g Ogljikovi hidrati44,4 g Proteini57,8 g kCal936 kJ3909