Pečenka z ohrovtom in cmoki

Pečenka z ohrovtom in cmoki
TežavnostSrednje
Kuhanje2:45 h

Priprava

    Pečico segrejte na 160 stopinj (zgornji/spodnji grelec). V velik pekač nalijte mesno jušno osnovo, dodajte lovorjev list in 1 žlico medu ter zavrite. Nato v pekač položite meso s kožo navzdol in ga v mesni jušni osnovi kuhajte 25 minut na srednjem ognju.Meso vzemite iz pekača in v kožo naredite navzkrižne zareze. Nato meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga vrnite v mesno jušno osnovo, postavite v ogreto pečico ter pecite 1 uro in 30 minut. Po potrebi dolivajte vodo.Čebuli olupite in narežite na kolobarje. Olupite in narežite tudi korenje. Ohrovt očistite in operite ter narežite na širše trakove. Zelenjavo prepražite v ponvi in dodajte k pečenki tik pred serviranjem. Zmešajte 1 žlico medu z 20 mililitri vode in s tem namažite kožo. Pecite še 30 minut na 180 stopinjah.Medtem pripravite cmoke po navodilih na embalaži. Cmoke postrezite na krožnikih skupaj s pečenko in ohrovtom ter jih potresite s sesekljanim peteršiljem.

     

     

Hranilna vrednost na obrok

Kcal936
Ogljikovi hidrati44.4
Beljakovine57.8
Maščoba34.2