
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jušna osnova
Jušna osnova (mesna) | 500 ml ml | |
Lovorov list Lovorov list | 2 kosov kos | |
Med Med | 1 žlice žlica | |
Svinjska pečenka Svinjska pečenka | 1 kg kg | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Čebula Čebula | 3 kosov kos | |
Korenček Korenček | 2 kosov kos | |
Ohrovt Ohrovt | 500 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 4 Vejica Vejica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečenka z ohrovtom in cmoki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejte na 160 stopinj (zgornji/spodnji grelec). V velik pekač nalijte mesno jušno osnovo, dodajte lovorjev list in 1 žlico medu ter zavrite. Nato v pekač položite meso s kožo navzdol in ga v mesni jušni osnovi kuhajte 25 minut na srednjem ognju.
Meso vzemite iz pekača in v kožo naredite navzkrižne zareze. Nato meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga vrnite v mesno jušno osnovo, postavite v ogreto pečico ter pecite 1 uro in 30 minut. Po potrebi dolivajte vodo.
Čebuli olupite in narežite na kolobarje. Olupite in narežite tudi korenje. Ohrovt očistite in operite ter narežite na širše trakove. Zelenjavo prepražite v ponvi in dodajte k pečenki tik pred serviranjem. Zmešajte 1 žlico medu z 20 mililitri vode in s tem namažite kožo. Pecite še 30 minut na 180 stopinjah.
Medtem pripravite cmoke po navodilih na embalaži. Cmoke postrezite na krožnikih skupaj s pečenko in ohrovtom ter jih potresite s sesekljanim peteršiljem.