Pečico segrejte na 160 stopinj (zgornji/spodnji grelec). V velik pekač nalijte mesno jušno osnovo, dodajte lovorjev list in 1 žlico medu ter zavrite. Nato v pekač položite meso s kožo navzdol in ga v mesni jušni osnovi kuhajte 25 minut na srednjem ognju.Meso vzemite iz pekača in v kožo naredite navzkrižne zareze. Nato meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga vrnite v mesno jušno osnovo, postavite v ogreto pečico ter pecite 1 uro in 30 minut. Po potrebi dolivajte vodo.Čebuli olupite in narežite na kolobarje. Olupite in narežite tudi korenje. Ohrovt očistite in operite ter narežite na širše trakove. Zelenjavo prepražite v ponvi in dodajte k pečenki tik pred serviranjem. Zmešajte 1 žlico medu z 20 mililitri vode in s tem namažite kožo. Pecite še 30 minut na 180 stopinjah.Medtem pripravite cmoke po navodilih na embalaži. Cmoke postrezite na krožnikih skupaj s pečenko in ohrovtom ter jih potresite s sesekljanim peteršiljem.
Pečenka z ohrovtom in cmoki
Sestavine
1
število pekačev
-
- 500 ml jušna osnova mesna
- 2 kosov lovorov list
- 1 žlica med
- 1 kg svinjska pečenka
- sol
- poper
- 3 kosov čebula
- 2 kosov korenček
- 500 g ohrovt
- 4 vejica peteršilj
Priprava
Hranilne vrednosti
Kcal
936
Proteini (g)
57.8
Ogljikovi hidrati (g)
44.4
Maščobe (g)
34.2