
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za testo
Pšenična moka Pšenična moka | 230 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 30 g g | |
Maslo Maslo | 130 g g | |
Voda Voda | 48 ml ml |
sestavine za nadev
Med Med | 55 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 90 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | |
Maslo Maslo | 30 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 60 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 15 g g | |
Pekani Pekani | 170 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPekan pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebuješ pekač premera 21-22 cm.
V posodi zmešamo moko in sladkor, dodamo hladno maslo in ga dobro vtremo v moko. Po žlicah dodajamo mrzlo vodo in na hitro ugnetemo testo (najbolje, da ga samo stiskamo dokler se ne sprime v kepo, po potrebi dodamo še malce moke ali vode). Testo sploščimo v disk, zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj pol ure. Ohlajeno testo na pomokani površini na hitro razvaljamo na nekaj milimetrov in denemo v pekač. Odveč testo odrežemo, po dnu pa ga malce prešpikamo in postavimo nazaj v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
Za nadev z metlico zmešamo med, rjavi sladkor, jajci, vanili sladkor, stopljeno maslo in sladko smetano. Vanj nato presejemo še eno žličko moke in dobro zmešamo. Dodamo še pekane. Nadev vsujemo v pripravljen pekač s testom, lepo poravnamo in pečemo približno 40 minut. Pečeno malce ohladimo in ponudimo (toplo ali hladno) s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.
Nasvet:Testa ne obdelujemo preveč, je pa zelo mehko, v kolikor se nam trga, ko ga poskušamo dati v pekač, samo zakrpamo nazaj.