Preprosto več za vas
Pekan pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za testo

Pšenična moka Pšenična moka230 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor30 g g
Maslo Maslo130 g g
Voda Voda48 ml ml

sestavine za nadev

Med Med55 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor90 g g
Jajca Jajca2
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Maslo Maslo30 g g
Sladka smetana Sladka smetana60 ml ml
Pšenična moka Pšenična moka15 g g
Pekani Pekani170 g g

Pekan pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Potrebuješ pekač premera 21-22 cm.
V posodi zmešamo moko in sladkor, dodamo hladno maslo in ga dobro vtremo v moko. Po žlicah dodajamo mrzlo vodo in na hitro ugnetemo testo (najbolje, da ga samo stiskamo dokler se ne sprime v kepo, po potrebi dodamo še malce moke ali vode). Testo sploščimo v disk, zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj pol ure. Ohlajeno testo na pomokani površini na hitro razvaljamo na nekaj milimetrov in denemo v pekač. Odveč testo odrežemo, po dnu pa ga malce prešpikamo in postavimo nazaj v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
Za nadev z metlico zmešamo med, rjavi sladkor, jajci, vanili sladkor, stopljeno maslo in sladko smetano. Vanj nato presejemo še eno žličko moke in dobro zmešamo. Dodamo še pekane. Nadev vsujemo v pripravljen pekač s testom, lepo poravnamo in pečemo približno 40 minut. Pečeno malce ohladimo in ponudimo (toplo ali hladno) s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.

Nasvet:Testa ne obdelujemo preveč, je pa zelo mehko, v kolikor se nam trga, ko ga poskušamo dati v pekač, samo zakrpamo nazaj.