
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za testo
Pšenična moka Pšenična moka | 230 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 30 g g | ||
Maslo Maslo | 130 g g | ||
Voda Voda | 48 ml ml |
sestavine za nadev
Med Med | 55 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 90 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Maslo Maslo | 30 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 60 ml ml | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 15 g g | ||
Pekani Pekani | 170 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPekan pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebuješ pekač premera 21-22 cm.
V posodi zmešamo moko in sladkor, dodamo hladno maslo in ga dobro vtremo v moko. Po žlicah dodajamo mrzlo vodo in na hitro ugnetemo testo (najbolje, da ga samo stiskamo dokler se ne sprime v kepo, po potrebi dodamo še malce moke ali vode). Testo sploščimo v disk, zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj pol ure. Ohlajeno testo na pomokani površini na hitro razvaljamo na nekaj milimetrov in denemo v pekač. Odveč testo odrežemo, po dnu pa ga malce prešpikamo in postavimo nazaj v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
Za nadev z metlico zmešamo med, rjavi sladkor, jajci, vanili sladkor, stopljeno maslo in sladko smetano. Vanj nato presejemo še eno žličko moke in dobro zmešamo. Dodamo še pekane. Nadev vsujemo v pripravljen pekač s testom, lepo poravnamo in pečemo približno 40 minut. Pečeno malce ohladimo in ponudimo (toplo ali hladno) s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.
Nasvet:Testa ne obdelujemo preveč, je pa zelo mehko, v kolikor se nam trga, ko ga poskušamo dati v pekač, samo zakrpamo nazaj.