Pekan pita

Pekan pita

TežavnostSrednje
Kuhanje60 min

Priprava

    Potrebuješ pekač premera 21-22 cm.V posodi zmešamo moko in sladkor, dodamo hladno maslo in ga dobro vtremo v moko. Po žlicah dodajamo mrzlo vodo in na hitro ugnetemo testo (najbolje, da ga samo stiskamo dokler se ne sprime v kepo, po potrebi dodamo še malce moke ali vode). Testo sploščimo v disk, zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj pol ure. Ohlajeno testo na pomokani površini na hitro razvaljamo na nekaj milimetrov in denemo v pekač. Odveč testo odrežemo, po dnu pa ga malce prešpikamo in postavimo nazaj v hladilnik.Pečico ogrejemo na 175 stopinj.Za nadev z metlico zmešamo med, rjavi sladkor, jajci, vanili sladkor, stopljeno maslo in sladko smetano. Vanj nato presejemo še eno žličko moke in dobro zmešamo. Dodamo še pekane. Nadev vsujemo v pripravljen pekač s testom, lepo poravnamo in pečemo približno 40 minut. Pečeno malce ohladimo in ponudimo (toplo ali hladno) s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.

    Nasvet:Testa ne obdelujemo preveč, je pa zelo mehko, v kolikor se nam trga, ko ga poskušamo dati v pekač, samo zakrpamo nazaj.

Podobni recepti