Preprosto več za vas
Perkmaševa župa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jabolka Jabolka500 g g
Fižol Fižol250 g g
Ocvirki Ocvirki25 g g
Pšenična moka Pšenična moka30 g g
Sol Sol
Poper Poper
Klinčki Klinčki
Cimet Cimet
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje24 ml ml

Perkmaševa župa

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Jabolka narežemo na krhlje in jih kuhamo tako kot za jabolčni kompot. Dodamo 250 g kuhanega fižola in vse skupaj pretlačimo. Jed zgostimo s prežganjem, narejenim na ocvirkih, nato pa posolimo in popopramo. Župo lahko zgostimo tudi s podmetom iz moke, cimeta in sladke smetane.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Fotografija: Peter Irman