
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jabolka Jabolka | 500 g g | ||
Fižol Fižol | 250 g g | ||
Ocvirki Ocvirki | 25 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 30 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Klinčki Klinčki | |||
Cimet Cimet | |||
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 24 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPerkmaševa župa
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jabolka narežemo na krhlje in jih kuhamo tako kot za jabolčni kompot. Dodamo 250 g kuhanega fižola in vse skupaj pretlačimo. Jed zgostimo s prežganjem, narejenim na ocvirkih, nato pa posolimo in popopramo. Župo lahko zgostimo tudi s podmetom iz moke, cimeta in sladke smetane.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik.
Fotografija: Peter Irman