Perkmaševa župa

Perkmaševa župa image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g jabolka
    • 250   g fižol
    • 25   g ocvirki
    • 30   g pšenična moka
    •   sol
    •   poper
    •   klinčki
    •   cimet
    • 24   ml smetana za kuhanje

Priprava

    Jabolka narežemo na krhlje in jih kuhamo tako kot za jabolčni kompot. Dodamo 250 g kuhanega fižola in vse skupaj pretlačimo. Jed zgostimo s prežganjem, narejenim na ocvirkih, nato pa posolimo in popopramo. Župo lahko zgostimo tudi s podmetom iz moke, cimeta in sladke smetane.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik.

    Fotografija: Peter Irman