Preprosto več za vas
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

perutničke

Piščančje perutničke Piščančje perutničke550 g g
Rdeča pomaranča Rdeča pomaranča2
Lovorov list Lovorov list6
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

pire

Topinambur Topinambur300 g g
Krompir Krompir500 g g
Maslo Maslo80 g g
Mleko Mleko2 dl dl
Sol Sol
Pinjole Pinjole

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Perutničke

Piščančje peruti (po potrebi) očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo ter osušimo. Pečico segrejemo na 200°C. Pomaranči prepolovimo in narežemo na krhlje. V pekač položimo perutničke, jih pokapamo s sokom pomaranče, dodamo pomarančne krhlje in lovor, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s solnim cvetom. Pečemo v pečici 40 do 45 minut (po 30 minutah perutničke obrnemo in jih potresemo s poprom, ki smo ga strli v terilniku).

Pire

Gomolje topinamburja in krompirja dobro operemo in ločeno skuhamo do mehkega. (Neolupljeni topinambur kuhamo 10 do 15 minut. V vodo, v kateri kuhamo gomolje, kanemo nekaj kapljic limoninega soka ali kisa, da ne potemnijo.) Kuhane gomolje olupimo in s stiskalcem krompirja pretlačimo v posodo. Dodamo maslo in med nenehnim mešanjem na nizkem ognju dodajamo mleko. Solimo, ponovno premešamo in odstavimo. V ponvi brez maščobe popražimo pinjole.

*TOPINAMBUR poznamo pod različnimi imeni: ameriški krompir, gomoljasta sončnica, laška repa, jeruzalemska artičoka, papeževa ali svinjska repa.

Serviranje

Na plitev segret servirni krožnik damo perutničke skupaj s pomarančnimi krhlji, poleg damo pire iz krompirja, ki ga pokapamo z bio oljčnim oljem in potresemo s praženimi pinjolami.