
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
perutničke
Piščančje perutničke Piščančje perutničke | 550 g g | ||
Rdeča pomaranča Rdeča pomaranča | 2 | ||
Lovorov list Lovorov list | 6 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
pire
Topinambur Topinambur | 300 g g | ||
Krompir Krompir | 500 g g | ||
Maslo Maslo | 80 g g | ||
Mleko Mleko | 2 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Pinjole Pinjole |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPerutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Perutničke
Piščančje peruti (po potrebi) očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo ter osušimo. Pečico segrejemo na 200°C. Pomaranči prepolovimo in narežemo na krhlje. V pekač položimo perutničke, jih pokapamo s sokom pomaranče, dodamo pomarančne krhlje in lovor, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s solnim cvetom. Pečemo v pečici 40 do 45 minut (po 30 minutah perutničke obrnemo in jih potresemo s poprom, ki smo ga strli v terilniku).
Pire
Gomolje topinamburja in krompirja dobro operemo in ločeno skuhamo do mehkega. (Neolupljeni topinambur kuhamo 10 do 15 minut. V vodo, v kateri kuhamo gomolje, kanemo nekaj kapljic limoninega soka ali kisa, da ne potemnijo.) Kuhane gomolje olupimo in s stiskalcem krompirja pretlačimo v posodo. Dodamo maslo in med nenehnim mešanjem na nizkem ognju dodajamo mleko. Solimo, ponovno premešamo in odstavimo. V ponvi brez maščobe popražimo pinjole.
*TOPINAMBUR poznamo pod različnimi imeni: ameriški krompir, gomoljasta sončnica, laška repa, jeruzalemska artičoka, papeževa ali svinjska repa.
Serviranje
Na plitev segret servirni krožnik damo perutničke skupaj s pomarančnimi krhlji, poleg damo pire iz krompirja, ki ga pokapamo z bio oljčnim oljem in potresemo s praženimi pinjolami.