Preprosto več za vas
Pesa z ingverjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Rdeča pesa Rdeča pesa1 kg kg
Klinčki Klinčki4
Poprova zrna Poprova zrna8 g g
Kumina Kumina3 g g
Vinski kis Vinski kis
(rdeči)
375 ml ml
Voda Voda375 ml ml
Ingver Ingver80 g g
Cimetova palčka Cimetova palčka2
Sladkor Sladkor100 g g
Sol Sol6 g g

Pesa z ingverjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:20 h
(0)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
  2. Peso dobro skrtačimo pod vodo in osušimo. Liste porežemo, del stebel in stržen korenin pustimo.
  3. Položimo jo na pekač, ki ga pokrijemo z alu folijo.
  4. Peso pečemo 60-70 minut, odvisno od velikosti. Ko vanjo z lahkoto zapičimo nož je gotova.
  5. Pečeno peso ohladimo nato jo s hrbtno stranjo noža olupimo. Narežemo jo poljubno (rezine, palčke ali večje kose).
  6. V vsak steriliziran kozarec damo žličko poprovih zrn, dva klinčka in ¼ žličke kuminovih semen. Kozarca napolnimo s peso.
  7. V lonec damo vodo, vinski kis, olupljen ingver narezan na večje rezine, cimetove palčke, sladkor in sol. Zavremo in kuhamo 2-3 minuti.
  8. Polovico narezanega ingverja razporedimo v oba kozarca in v vsakega dodamo še polovico cimetove palčke. V kozarca nalijemo vročo tekočino do vrha in ju tesno zapremo.
  9. Polne kozarce steriliziramo v pečici, 15 minut pri 100 °C. Ohladimo pri sobni temperaturi in hranimo v hladnem temnem prostoru.