
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Rdeča pesa Rdeča pesa | 1 kg kg | |
Klinčki Klinčki | 4 | |
Poprova zrna Poprova zrna | 8 g g | |
Kumina Kumina | 3 g g | |
Vinski kis
Vinski kis (rdeči) | 375 ml ml | |
Voda Voda | 375 ml ml | |
Ingver Ingver | 80 g g | |
Cimetova palčka Cimetova palčka | 2 | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Sol Sol | 6 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPesa z ingverjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 °C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
- Peso dobro skrtačimo pod vodo in osušimo. Liste porežemo, del stebel in stržen korenin pustimo.
- Položimo jo na pekač, ki ga pokrijemo z alu folijo.
- Peso pečemo 60-70 minut, odvisno od velikosti. Ko vanjo z lahkoto zapičimo nož je gotova.
- Pečeno peso ohladimo nato jo s hrbtno stranjo noža olupimo. Narežemo jo poljubno (rezine, palčke ali večje kose).
- V vsak steriliziran kozarec damo žličko poprovih zrn, dva klinčka in ¼ žličke kuminovih semen. Kozarca napolnimo s peso.
- V lonec damo vodo, vinski kis, olupljen ingver narezan na večje rezine, cimetove palčke, sladkor in sol. Zavremo in kuhamo 2-3 minuti.
- Polovico narezanega ingverja razporedimo v oba kozarca in v vsakega dodamo še polovico cimetove palčke. V kozarca nalijemo vročo tekočino do vrha in ju tesno zapremo.
- Polne kozarce steriliziramo v pečici, 15 minut pri 100 °C. Ohladimo pri sobni temperaturi in hranimo v hladnem temnem prostoru.