Pesa z ingverjem

Pesa z ingverjem

TežavnostLahko
Kuhanje1:20 h

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
  2. Peso dobro skrtačimo pod vodo in osušimo. Liste porežemo, del stebel in stržen korenin pustimo.
  3. Položimo jo na pekač, ki ga pokrijemo z alu folijo.
  4. Peso pečemo 60-70 minut, odvisno od velikosti. Ko vanjo z lahkoto zapičimo nož je gotova.
  5. Pečeno peso ohladimo nato jo s hrbtno stranjo noža olupimo. Narežemo jo poljubno (rezine, palčke ali večje kose).
  6. V vsak steriliziran kozarec damo žličko poprovih zrn, dva klinčka in ¼ žličke kuminovih semen. Kozarca napolnimo s peso.
  7. V lonec damo vodo, vinski kis, olupljen ingver narezan na večje rezine, cimetove palčke, sladkor in sol. Zavremo in kuhamo 2-3 minuti.
  8. Polovico narezanega ingverja razporedimo v oba kozarca in v vsakega dodamo še polovico cimetove palčke. V kozarca nalijemo vročo tekočino do vrha in ju tesno zapremo.
  9. Polne kozarce steriliziramo v pečici, 15 minut pri 100 °C. Ohladimo pri sobni temperaturi in hranimo v hladnem temnem prostoru.
  10.