Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo inza pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.
Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)
Sestavine
4
število porcij
-
- 250 g goveji file
- mlada čebula
- 125 g koruzni storž
- 100 g kalčki mungo fižola
- 10 g ingver
- 100 g riževi rezanci
- sol
- 800 ml jušna osnova
- 1 janeževa zvezda
- poper
- 18 ml limetin sok
- 18 ml sojina omaka
- koriander
Priprava
Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.
Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze inkuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.
File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1-2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.
V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.