Preprosto več za vas
Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Goveji file Goveji file250 g g
Mlada čebula Mlada čebula
Koruzni storž Koruzni storž125 g g
Kalčki mungo fižola Kalčki mungo fižola100 g g
Ingver Ingver10 g g
Riževi rezanci Riževi rezanci100 g g
Sol Sol
Jušna osnova Jušna osnova800 ml ml
Janeževa zvezda Janeževa zvezda1
Poper Poper
Limetin sok Limetin sok18 ml ml
Sojina omaka Sojina omaka18 ml ml
Koriander Koriander

Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo inza pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.

Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.

Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze inkuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.

File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1-2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.

Nasvet

V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.