Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino) image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 250   g goveji file
    •   mlada čebula
    • 125   g koruzni storž
    • 100   g kalčki mungo fižola
    • 10   g ingver
    • 100   g riževi rezanci
    •   sol
    • 800   ml jušna osnova
    • 1   janeževa zvezda
    •   poper
    • 18   ml limetin sok
    • 18   ml sojina omaka
    •   koriander

Priprava

    Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo inza pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.

    Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.

    Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze inkuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.

    File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1-2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.

    V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.