
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Goveji file Goveji file | 250 g g | |
Mlada čebula Mlada čebula | ||
Koruzni storž Koruzni storž | 125 g g | |
Kalčki mungo fižola Kalčki mungo fižola | 100 g g | |
Ingver Ingver | 10 g g | |
Riževi rezanci Riževi rezanci | 100 g g | |
Sol Sol | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 800 ml ml | |
Janeževa zvezda Janeževa zvezda | 1 | |
Poper Poper | ||
Limetin sok Limetin sok | 18 ml ml | |
Sojina omaka Sojina omaka | 18 ml ml | |
Koriander Koriander |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo inza pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.
Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.
Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze inkuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.
File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1-2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.
Nasvet
V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.