
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Goveji file Goveji file | 250 g g | ||
Mlada čebula Mlada čebula | |||
Koruzni storž Koruzni storž | 125 g g | ||
Kalčki mungo fižola Kalčki mungo fižola | 100 g g | ||
Ingver Ingver | 10 g g | ||
Riževi rezanci Riževi rezanci | 100 g g | ||
Sol Sol | |||
Jušna osnova Jušna osnova | 800 ml ml | ||
Janeževa zvezda Janeževa zvezda | 1 | ||
Poper Poper | |||
Limetin sok Limetin sok | 18 ml ml | ||
Sojina omaka Sojina omaka | 18 ml ml | ||
Koriander Koriander |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo inza pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.
Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.
Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze inkuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.
File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1-2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.
Nasvet
V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.