Preprosto več za vas
Pica Ivan

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Testo

Moka Moka400 g g
Sladkor Sladkor1 žlice žlica
Sol Sol1 žličk žlička
Suhi kvas Suhi kvas1 vrečke vrečka
Voda Voda150 ml ml
Mleko Mleko100 ml ml
Olje Olje50 ml ml

Nadev

Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga5 žlice žlica
Narezan piščanec Narezan piščanec80 - 100 g g
Zelenjava Zelenjava
(kuhana mešana)
60 - 100 g g

Pica Ivan

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(4)

Priprava

V skledo mešalnika damo moko, sladkor, sol in premešamo. Dodamo suhi kvas, vodo, mleko in olje. Začnemo mešati pri manjši hitrosti, ko se sestavine povežejo v testo, hitrost mešanja povečamo in gnetemo še slabih pet minut. Testo oblikujemo v gladko kepo, ga pokrijemo s krpo ali folijo in pustimo vzhajati 20 minut.

Medtem segrejemo pečico na 220 stopinj Celzija in pripravimo nadev, tako da piščančje meso in zelenjavo narežemo na kocke. Spočito testo razdelimo na dva enaka dela in ju razvaljamo v obliki kroga (30 do 35 centimetrov). Pekač pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo eno plast testa. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo ter čez potresemo meso in zelenjavo. Nadev pokrijemo z drugo plastjo razvaljanega testa. Testo po robu stisnemo tesno skupaj in rob po želji dekorativno zavijemo. Pico pečemo približno 20 minut.

Avtorice: učenke Jana, Lana, Daša, Tara in Aleksija, OŠ Dragomelj

Mentorica: Marjeta Medved