Picekova župa z grajščekon

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Picekova župa z grajščekon image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g piščančje bedro
    •   zelena
    • 350   g zamrznjen grah
    •   jušni rezanci
    •   peteršilj
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Meso obrišemo do suhega in ga na hitro popečemo na maščobi z vseh strani. Ti zapečeni ostanki bodo z okusom dodatno obogatili juho. Mesu dodamo zelenjavo, na hitro popražimo, nato pa zalijemo z vodo, solimo, popramo. Juho kuhamo 1 do 2 uri, na nizkem ognju, delno pokrito, da ne izhlapi preveč juhe ob dolgem kuhanju.Mladi grah dodamo v juho zadnji 2 do 3 minute kuhanja, da se grah ne razkuha in izgubi barve.Jušne rezance skuhamo posebej v slani vreli vodi, po navodilu proizvajalca na embalaži.Rezance precedimo in jih vložimo v juho. Piščančje meso razkosamo, da dobi vsak nekaj mesa.