Meso obrišemo do suhega in ga na hitro popečemo na maščobi z vseh strani. Ti zapečeni ostanki bodo z okusom dodatno obogatili juho. Mesu dodamo zelenjavo, na hitro popražimo, nato pa zalijemo z vodo, solimo, popramo. Juho kuhamo 1 do 2 uri, na nizkem ognju, delno pokrito, da ne izhlapi preveč juhe ob dolgem kuhanju.Mladi grah dodamo v juho zadnji 2 do 3 minute kuhanja, da se grah ne razkuha in izgubi barve.Jušne rezance skuhamo posebej v slani vreli vodi, po navodilu proizvajalca na embalaži.Rezance precedimo in jih vložimo v juho. Piščančje meso razkosamo, da dobi vsak nekaj mesa.
Picekova župa z grajščekon
Sestavine
4
število porcij
-
- 500 g piščančje bedro
- zelena
- 350 g zamrznjen grah
- jušni rezanci
- peteršilj
- sol
- poper
- olivno olje