
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Ananasov nadev
Konzerviran ananas
Konzerviran ananas (konzervi) | 2 | |
Sladkor Sladkor | 30 g g | |
Rum Rum | 40 ml ml | |
Koruzni škrob Koruzni škrob | 3 žličk žlička | |
Voda Voda | 2 žlice žlica |
Ostalo
Jajca
Jajca (velikosti L) | 5 | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Maskarpone sir Maskarpone sir | 500 g g | |
Kokosova smetana
Kokosova smetana (Vemondo) | 250 g g | |
Aroma ruma Aroma ruma | 0,25 žličk žlička | |
Baby piškoti Baby piškoti | 250 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPina colada tiramisu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava ananasovega nadeva:
- Ananas iz pločevinke precedimo, sok prihranimo za namakanje piškotov.
- Ananasove koščke narežemo na manjše koščke in ga prestavimo v večjo ponev ali lonec.
- K ananasu dodamo sladkor, premešamo in segrevamo na nižjem srednjem ognju toliko časa, da zavre.
- Dodamo rum in kuhamo kakšno minuto.
- V skodelici skupaj zmešamo vodo in koruzni škrob, mešanico prilijemo k ananasu.
- Mešamo in kuhamo toliko časa, da se sokovi zgostijo.
- Odstavimo in ohladimo.
Priprava kokosovega nadeva:
- V ponev stresemo kokosovo moko in jo pražimo na srednjem ognju 3-5 minut. Med praženjem večkrat premešamo, da kokos dobi enotno rjavkasto barvo.
- Kokos pred uporabo ohladimo.
Priprava kokosove kreme:
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
- K rumenjakom primešamo sladkor in pričnemo stepati z električnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da masa posvetli, približno 5 minut.
- Mascarpone stepemo z ročnim mešalnikom do rahle in mazljive teksture, prilijemo stepene rumenjake s sladkorjem, aromo ruma in dodamo kokosovo kremo. Dobro premešamo.
- V ločeni posodi beljake stepemo v sneg.
- Sedaj h kremi postopoma primešamo stepene beljake.
- Kremo postavimo v hladilnik, da pripravimo ostale sestavine.
Zlaganje tiramisuja:
- Pripravimo pravokotno posodo (20 x 25 cm)
- Po dnu pekača razmažemo tanko plast kreme.
- Savoiardi piškote na hitro pomočimo v ananasov sok in jih zložimo v pekač tako, da je dno v celoti pokrito s piškoti.
- Čez razporedimo polovico ananasovega nadeva, ki ga pokrijemo s polovico kreme in čez potresemo polovico pražene kokosove moke.
- Sedaj še enkrat ponovimo celotno zaporedje plasti. Zadnjo plast kokosove moke dodamo tik pred postrežbo.
- Tiramisu shranimo v hladilnik za 2-3 ure preden ga postrežemo.