Preprosto več za vas
Pina colada tiramisu

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Ananasov nadev

Konzerviran ananas Konzerviran ananas
(konzervi)
2
Sladkor Sladkor30 g g
Rum Rum40 ml ml
Koruzni škrob Koruzni škrob3 žličk žlička
Voda Voda2 žlice žlica

Ostalo

Jajca Jajca
(velikosti L)
5
Sladkor Sladkor100 g g
Maskarpone sir Maskarpone sir500 g g
Kokosova smetana Kokosova smetana
(Vemondo)
250 g g
Aroma ruma Aroma ruma0,25 žličk žlička
Baby piškoti Baby piškoti250 g g
Kokosova moka Kokosova moka80 g g

Pina colada tiramisu

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(1)

Priprava

Priprava ananasovega nadeva:

  1. Ananas iz pločevinke precedimo, sok prihranimo za namakanje piškotov.
  2. Ananasove koščke narežemo na manjše koščke in ga prestavimo v večjo ponev ali lonec.
  3. K ananasu dodamo sladkor, premešamo in segrevamo na nižjem srednjem ognju toliko časa, da zavre.
  4. Dodamo rum in kuhamo kakšno minuto.
  5. V skodelici skupaj zmešamo vodo in koruzni škrob, mešanico prilijemo k ananasu.
  6. Mešamo in kuhamo toliko časa, da se sokovi zgostijo.
  7. Odstavimo in ohladimo.

Priprava kokosovega nadeva:

  1. V ponev stresemo kokosovo moko in jo pražimo na srednjem ognju 3-5 minut. Med praženjem večkrat premešamo, da kokos dobi enotno rjavkasto barvo.
  2. Kokos pred uporabo ohladimo.

Priprava kokosove kreme:

  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
  2. K rumenjakom primešamo sladkor in pričnemo stepati z električnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da masa posvetli, približno 5 minut.
  3. Mascarpone stepemo z ročnim mešalnikom do rahle in mazljive teksture, prilijemo stepene rumenjake s sladkorjem, aromo ruma in dodamo kokosovo kremo. Dobro premešamo.
  4. V ločeni posodi beljake stepemo v sneg.
  5. Sedaj h kremi postopoma primešamo stepene beljake.
  6. Kremo postavimo v hladilnik, da pripravimo ostale sestavine.

Zlaganje tiramisuja:

  1. Pripravimo pravokotno posodo (20 x 25 cm)
  2. Po dnu pekača razmažemo tanko plast kreme.
  3. Savoiardi piškote na hitro pomočimo v ananasov sok in jih zložimo v pekač tako, da je dno v celoti pokrito s piškoti.
  4. Čez razporedimo polovico ananasovega nadeva, ki ga pokrijemo s polovico kreme in čez potresemo polovico pražene kokosove moke.
  5. Sedaj še enkrat ponovimo celotno zaporedje plasti. Zadnjo plast kokosove moke dodamo tik pred postrežbo.
  6. Tiramisu shranimo v hladilnik za 2-3 ure preden ga postrežemo.