Priprava ananasovega nadeva:
Pina colada tiramisu
Sestavine
-
Ananasov nadev
- 2 konzerviran ananas
- 30 g sladkor
- 40 ml rum
- 3 žličk koruzni škrob
- 2 žlice voda
-
Ostalo
- 5 jajca
- 100 g sladkor
- 500 g maskarpone sir
- 250 g kokosova smetana
- 0,25 žličk aroma ruma
- 250 g baby piškoti
- 80 g kokosova moka
Priprava
Ananas iz pločevinke precedimo, sok prihranimo za namakanje piškotov.
Ananasove koščke narežemo na manjše koščke in ga prestavimo v večjo ponev ali lonec.
K ananasu dodamo sladkor, premešamo in segrevamo na nižjem srednjem ognju toliko časa, da zavre.
Dodamo rum in kuhamo kakšno minuto.
V skodelici skupaj zmešamo vodo in koruzni škrob, mešanico prilijemo k ananasu.
Mešamo in kuhamo toliko časa, da se sokovi zgostijo.
Odstavimo in ohladimo.
V ponev stresemo kokosovo moko in jo pražimo na srednjem ognju 3-5 minut. Med praženjem večkrat premešamo, da kokos dobi enotno rjavkasto barvo.
Kokos pred uporabo ohladimo.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
K rumenjakom primešamo sladkor in pričnemo stepati z električnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da masa posvetli, približno 5 minut.
Mascarpone stepemo z ročnim mešalnikom do rahle in mazljive teksture, prilijemo stepene rumenjake s sladkorjem, aromo ruma in dodamo kokosovo kremo. Dobro premešamo.
V ločeni posodi beljake stepemo v sneg.
Sedaj h kremi postopoma primešamo stepene beljake.
Kremo postavimo v hladilnik, da pripravimo ostale sestavine.
Pripravimo pravokotno posodo (20 x 25 cm)
Po dnu pekača razmažemo tanko plast kreme.
Savoiardi piškote na hitro pomočimo v ananasov sok in jih zložimo v pekač tako, da je dno v celoti pokrito s piškoti.
Čez razporedimo polovico ananasovega nadeva, ki ga pokrijemo s polovico kreme in čez potresemo polovico pražene kokosove moke.
Sedaj še enkrat ponovimo celotno zaporedje plasti. Zadnjo plast kokosove moke dodamo tik pred postrežbo.
Tiramisu shranimo v hladilnik za 2-3 ure preden ga postrežemo.
Priprava kokosovega nadeva:
Priprava kokosove kreme:
Zlaganje tiramisuja: