Pina colada tiramisu

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pina colada tiramisu image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

1 število pekačev
  • Ananasov nadev

    • 2   konzerviran ananas
    • 30   g sladkor
    • 40   ml rum
    • 3   žličk koruzni škrob
    • 2   žlice voda
  • Ostalo

    • 5   jajca
    • 100   g sladkor
    • 500   g maskarpone sir
    • 250   g kokosova smetana
    • 0,25   žličk aroma ruma
    • 250   g baby piškoti
    • 80   g kokosova moka

Priprava

    Priprava ananasovega nadeva:

  1. Ananas iz pločevinke precedimo, sok prihranimo za namakanje piškotov.

  2. Ananasove koščke narežemo na manjše koščke in ga prestavimo v večjo ponev ali lonec.

  3. K ananasu dodamo sladkor, premešamo in segrevamo na nižjem srednjem ognju toliko časa, da zavre.

  4. Dodamo rum in kuhamo kakšno minuto.

  5. V skodelici skupaj zmešamo vodo in koruzni škrob, mešanico prilijemo k ananasu.

  6. Mešamo in kuhamo toliko časa, da se sokovi zgostijo.

  7. Odstavimo in ohladimo.

  8. Priprava kokosovega nadeva:

  9. V ponev stresemo kokosovo moko in jo pražimo na srednjem ognju 3-5 minut. Med praženjem večkrat premešamo, da kokos dobi enotno rjavkasto barvo.

  10. Kokos pred uporabo ohladimo.

  11. Priprava kokosove kreme:

  12. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.

  13. K rumenjakom primešamo sladkor in pričnemo stepati z električnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da masa posvetli, približno 5 minut.

  14. Mascarpone stepemo z ročnim mešalnikom do rahle in mazljive teksture, prilijemo stepene rumenjake s sladkorjem, aromo ruma in dodamo kokosovo kremo. Dobro premešamo.

  15. V ločeni posodi beljake stepemo v sneg.

  16. Sedaj h kremi postopoma primešamo stepene beljake.

  17. Kremo postavimo v hladilnik, da pripravimo ostale sestavine.

  18. Zlaganje tiramisuja:

  19. Pripravimo pravokotno posodo (20 x 25 cm)

  20. Po dnu pekača razmažemo tanko plast kreme.

  21. Savoiardi piškote na hitro pomočimo v ananasov sok in jih zložimo v pekač tako, da je dno v celoti pokrito s piškoti.

  22. Čez razporedimo polovico ananasovega nadeva, ki ga pokrijemo s polovico kreme in čez potresemo polovico pražene kokosove moke.

  23. Sedaj še enkrat ponovimo celotno zaporedje plasti. Zadnjo plast kokosove moke dodamo tik pred postrežbo.

  24. Tiramisu shranimo v hladilnik za 2-3 ure preden ga postrežemo.