Preprosto več za vas
Pincota

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pinjenec Pinjenec220 g g
Kruh Kruh200 g g
Jabolka Jabolka2 kosov kos
Med Med55 g g
Sladkor Sladkor120 g g
Maslo Maslo100 g g
Temna čokolada Temna čokolada100 g g
Instat želatina Instat želatina10 g g
Cimet Cimet
Jabolka Jabolka
(za dekoracijo)
Limona Limona
(za dekoracijo)
Instat želatina Instat želatina
(za dekoracijo)

Pincota

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Kruh posušimo, zmeljemo in iz njega naredimo drobtine. Maslo, med in 2 žlici sladkorja raztopimo in kuhamo na zmernem ognju dokler ne zavre. Lonec odstavimo in dodamo drobtine. Maso prestavimo v pekač in dobro pretlačimo. Olupimo in naribamo jabolka, jim dodamo 2 žlici sladkorja in cimet, ter kuhamo dokler ne nastane čežana. Jabolčno čežano razporedimo po masi, ki smo jo namestili v pekač.

Pinjenec zlijemo v lonec, mu dodamo 2 žlici sladkorja in želatino ter kuhamo, da se zgosti. Pinjenec z želatino zlijemo na jabolčno čežano in postavimo v hladilnik, da se strdi. Stopimo čokolado in jo polijemo po pecivu.

Za pripravo okraskov jabolko in limono prepolovimo in ju na tanko narežemo. Vodi dodamo rezine limone in jabolka ter čakamo, da zavre. Jabolka postavimo v ravno vrsto in na vsako plast postavimo nekaj želatine. Plasti zvijemo in dobimo vrtnico. Z vrtnicami okrasimo našo pincoto.

Avtorji: Hana Nemec, Manca Poje, Manca Dolgan, Xiaomei Zhu, OŠ Domžale