
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pinjenec Pinjenec | 220 g g | ||
Kruh Kruh | 200 g g | ||
Jabolka Jabolka | 2 kosov kos | ||
Med Med | 55 g g | ||
Sladkor Sladkor | 120 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 100 g g | ||
Instat želatina Instat želatina | 10 g g | ||
Cimet Cimet | |||
Jabolka
Jabolka (za dekoracijo) | |||
Limona
Limona (za dekoracijo) | |||
Instat želatina
Instat želatina (za dekoracijo) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPincota
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kruh posušimo, zmeljemo in iz njega naredimo drobtine. Maslo, med in 2 žlici sladkorja raztopimo in kuhamo na zmernem ognju dokler ne zavre. Lonec odstavimo in dodamo drobtine. Maso prestavimo v pekač in dobro pretlačimo. Olupimo in naribamo jabolka, jim dodamo 2 žlici sladkorja in cimet, ter kuhamo dokler ne nastane čežana. Jabolčno čežano razporedimo po masi, ki smo jo namestili v pekač.
Pinjenec zlijemo v lonec, mu dodamo 2 žlici sladkorja in želatino ter kuhamo, da se zgosti. Pinjenec z želatino zlijemo na jabolčno čežano in postavimo v hladilnik, da se strdi. Stopimo čokolado in jo polijemo po pecivu.
Za pripravo okraskov jabolko in limono prepolovimo in ju na tanko narežemo. Vodi dodamo rezine limone in jabolka ter čakamo, da zavre. Jabolka postavimo v ravno vrsto in na vsako plast postavimo nekaj želatine. Plasti zvijemo in dobimo vrtnico. Z vrtnicami okrasimo našo pincoto.
Avtorji: Hana Nemec, Manca Poje, Manca Dolgan, Xiaomei Zhu, OŠ Domžale