Pincota

Pincota image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 torta
    • 220   g pinjenec
    • 200   g kruh
    • 2   kosov jabolka
    • 55   g med
    • 120   g sladkor
    • 100   g maslo
    • 100   g temna čokolada
    • 10   g instat želatina
    •   cimet
    •   jabolka za dekoracijo
    •   limona za dekoracijo
    •   instat želatina za dekoracijo

Priprava

    Kruh posušimo, zmeljemo in iz njega naredimo drobtine. Maslo, med in 2 žlici sladkorja raztopimo in kuhamo na zmernem ognju dokler ne zavre. Lonec odstavimo in dodamo drobtine. Maso prestavimo v pekač in dobro pretlačimo. Olupimo in naribamo jabolka, jim dodamo 2 žlici sladkorja in cimet, ter kuhamo dokler ne nastane čežana. Jabolčno čežano razporedimo po masi, ki smo jo namestili v pekač.

    Pinjenec zlijemo v lonec, mu dodamo 2 žlici sladkorja in želatino ter kuhamo, da se zgosti. Pinjenec z želatino zlijemo na jabolčno čežano in postavimo v hladilnik, da se strdi. Stopimo čokolado in jo polijemo po pecivu.

    Za pripravo okraskov jabolko in limono prepolovimo in ju na tanko narežemo. Vodi dodamo rezine limone in jabolka ter čakamo, da zavre. Jabolka postavimo v ravno vrsto in na vsako plast postavimo nekaj želatine. Plasti zvijemo in dobimo vrtnico. Z vrtnicami okrasimo našo pincoto.

    Avtorji: Hana Nemec, Manca Poje, Manca Dolgan, Xiaomei Zhu, OŠ Domžale