Pirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo

Pirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 210   g maslo
    • 130   g rjavi sladkor
    • 280   g pirina moka
    • 1   pomarančna lupina
    • 75   g čokolada s karamelo
    • 100   g temna čokolada

Priprava

    Maslo in rjavi sladkor z mešalnikom močno penasto stepemo (vsaj 5 minut). Dodamo lupinico pomaranče. Počasi dodajamo 2/3 moke, nato čokolado s karamelo, na koncu pa še preostanek moke. Z rokami zgnetemo v kepo, jo oblikujemo v valj in tesno zavijemo s prozorno folijo. Damo v hladilnik, da se popolnoma strdi (lahko tudi čez noč). Pečico ogrejemo na 175 C. Valj vzamemo iz hladilnika, odvijemo, posujemo z rjavim sladkorjem, malo povaljamo in narežemo na enako debele kose (približno 1-1,2 cm).Piškote pečemo približno 11 minut, pečene pustimo, da se popolnoma ohladijo, nato jih pomočimo v stopljeno čokolado.

    Nasveti:premer valja je približno 5 cm. Po potrebi masi dodamo še malce moke. Zadnji del moke, če nimamo dovolj močnega mešalnika, vgnetemo na roke.