Preprosto več za vas
Pirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo Maslo210 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor130 g g
Pirina moka Pirina moka280 g g
Pomarančna lupina Pomarančna lupina1
Čokolada s karamelo Čokolada s karamelo75 g g
Temna čokolada Temna čokolada100 g g

Pirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Maslo in rjavi sladkor z mešalnikom močno penasto stepemo (vsaj 5 minut). Dodamo lupinico pomaranče. Počasi dodajamo 2/3 moke, nato čokolado s karamelo, na koncu pa še preostanek moke. Z rokami zgnetemo v kepo, jo oblikujemo v valj in tesno zavijemo s prozorno folijo. Damo v hladilnik, da se popolnoma strdi (lahko tudi čez noč). Pečico ogrejemo na 175 C. Valj vzamemo iz hladilnika, odvijemo, posujemo z rjavim sladkorjem, malo povaljamo in narežemo na enako debele kose (približno 1-1,2 cm).
Piškote pečemo približno 11 minut, pečene pustimo, da se popolnoma ohladijo, nato jih pomočimo v stopljeno čokolado.

Nasveti:premer valja je približno 5 cm. Po potrebi masi dodamo še malce moke. Zadnji del moke, če nimamo dovolj močnega mešalnika, vgnetemo na roke.