
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 210 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 130 g g | |
Pirina moka Pirina moka | 280 g g | |
Pomarančna lupina Pomarančna lupina | 1 | |
Čokolada s karamelo Čokolada s karamelo | 75 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Maslo in rjavi sladkor z mešalnikom močno penasto stepemo (vsaj 5 minut). Dodamo lupinico pomaranče. Počasi dodajamo 2/3 moke, nato čokolado s karamelo, na koncu pa še preostanek moke. Z rokami zgnetemo v kepo, jo oblikujemo v valj in tesno zavijemo s prozorno folijo. Damo v hladilnik, da se popolnoma strdi (lahko tudi čez noč). Pečico ogrejemo na 175 C. Valj vzamemo iz hladilnika, odvijemo, posujemo z rjavim sladkorjem, malo povaljamo in narežemo na enako debele kose (približno 1-1,2 cm).
Piškote pečemo približno 11 minut, pečene pustimo, da se popolnoma ohladijo, nato jih pomočimo v stopljeno čokolado.
Nasveti:premer valja je približno 5 cm. Po potrebi masi dodamo še malce moke. Zadnji del moke, če nimamo dovolj močnega mešalnika, vgnetemo na roke.