Maslo in rjavi sladkor z mešalnikom močno penasto stepemo (vsaj 5 minut). Dodamo lupinico pomaranče. Počasi dodajamo 2/3 moke, nato čokolado s karamelo, na koncu pa še preostanek moke. Z rokami zgnetemo v kepo, jo oblikujemo v valj in tesno zavijemo s prozorno folijo. Damo v hladilnik, da se popolnoma strdi (lahko tudi čez noč). Pečico ogrejemo na 175 C. Valj vzamemo iz hladilnika, odvijemo, posujemo z rjavim sladkorjem, malo povaljamo in narežemo na enako debele kose (približno 1-1,2 cm).Piškote pečemo približno 11 minut, pečene pustimo, da se popolnoma ohladijo, nato jih pomočimo v stopljeno čokolado.
Pirini piškoti s karamelno čokolado in pomarančo
Sestavine
4
število porcij
-
- 210 g maslo
- 130 g rjavi sladkor
- 280 g pirina moka
- 1 pomarančna lupina
- 75 g čokolada s karamelo
- 100 g temna čokolada
Priprava
Nasveti:premer valja je približno 5 cm. Po potrebi masi dodamo še malce moke. Zadnji del moke, če nimamo dovolj močnega mešalnika, vgnetemo na roke.