Preprosto več za vas
Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

pita

Piščančji file Piščančji file600 g g
Jurčki Jurčki300 g g
Šalotka Šalotka1
Slanina Slanina150 g g
Jajca Jajca3
Smetana Smetana1 dl dl
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik1 dl dl
Pesto omaka Pesto omaka16 g g
Listnato testo Listnato testo550 g g
Sončnično olje Sončnično olje12 ml ml
Sir padano Sir padano100 g g
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper
Drobtine Drobtine
Maslo Maslo36 g g

priloga

Krompir Krompir500 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

serviranje

Olive Olive8
Pršut Pršut
Figova marmelada Figova marmelada
Mozzarella Mozzarella

Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Pita

Jurčke očistimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Slanino zrežemo na majhne kocke. Peteršilj drobno sesekljamo. Puranje zrezke zrežemo na trakove.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter na maščobi popražimo slanino in sesekljano čebulo. Dodamo piščančje trakove in na rezine narezane gobe ter pražimo še nekaj minut. Prilijemo paradižnikovo omako in smetano ter še malo pokuhamo. Dodamo sesekljan peteršilj, žlico
svežega pesta, povežemo (in zgostimo) z razžvrkljanimi jajci (1 rumenjak prihranimo). Solimo in popramo po okusu.
Listnato testo raztegnemo, razrežemo in z njim obdamo 4 keramične modelčke, ki smo jih predhodno namazali z maslom (in posuli s krušnimi drobtinami). Modelčke s testom napolnimo s pripravljeno maso. Pokrijemo z oblikovano plastjo listnatega testa, premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pečemo v predhodno ogreti pečici 15 do 25 minut na 200 ºC, odvisno od velikosti modelčkov.

Priloga - cvrt krompirček (»patatine fritte«) - opcijsko

Kot prilogo lahko ponudimo pravkar cvrt hrustljavi krompirček.

Serviranje

Na večji servirni krožnik iz modelčka »zvrnemo« piščančjo pito, ki jo potresemo s sveže nastrganim sirom Grana Padano DOP. Zraven na servirni krožnik položimo nekaj oliv, rezino pršuta, žličko figove marmelade ter po želji rezino mozzarelle ali pecorina in prelijemo z oljem iz grozdnih pečk.
Pri ustvarjanju se prepustite trenutnemu navdihu!