
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
pita
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Jurčki Jurčki | 300 g g | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Slanina Slanina | 150 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Smetana Smetana | 1 dl dl | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 1 dl dl | ||
Pesto omaka Pesto omaka | 16 g g | ||
Listnato testo Listnato testo | 550 g g | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Sončnično olje Sončnično olje | 12 ml ml | ||
Sir padano Sir padano | 100 g g | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Drobtine Drobtine | |||
Maslo Maslo |
priloga
Krompir Krompir | 500 g g | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
serviranje
Olive Olive | 8 | ||
Pršut Pršut | |||
Figova marmelada Figova marmelada | |||
Mozzarella Mozzarella |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančja jesenska pita z italijanskim pridihom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pita
Jurčke očistimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Slanino zrežemo na majhne kocke. Peteršilj drobno sesekljamo. Puranje zrezke zrežemo na trakove.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter na maščobi popražimo slanino in sesekljano čebulo. Dodamo piščančje trakove in na rezine narezane gobe ter pražimo še nekaj minut. Prilijemo paradižnikovo omako in smetano ter še malo pokuhamo. Dodamo sesekljan peteršilj, žlico
svežega pesta, povežemo (in zgostimo) z razžvrkljanimi jajci (1 rumenjak prihranimo). Solimo in popramo po okusu.
Listnato testo raztegnemo, razrežemo in z njim obdamo 4 keramične modelčke, ki smo jih predhodno namazali z maslom (in posuli s krušnimi drobtinami). Modelčke s testom napolnimo s pripravljeno maso. Pokrijemo z oblikovano plastjo listnatega testa, premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pečemo v predhodno ogreti pečici 15 do 25 minut na 200 ºC, odvisno od velikosti modelčkov.
Priloga - cvrt krompirček (»patatine fritte«) - opcijsko
Kot prilogo lahko ponudimo pravkar cvrt hrustljavi krompirček.
Serviranje
Na večji servirni krožnik iz modelčka »zvrnemo« piščančjo pito, ki jo potresemo s sveže nastrganim sirom Grana Padano DOP. Zraven na servirni krožnik položimo nekaj oliv, rezino pršuta, žličko figove marmelade ter po želji rezino mozzarelle ali pecorina in prelijemo z oljem iz grozdnih pečk.
Pri ustvarjanju se prepustite trenutnemu navdihu!