
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
piščančja rolada z bučkami
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Bučke Bučke | 2 | ||
Listnato testo Listnato testo | 275 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 88 g g | ||
Šunka Šunka | |||
Sir edamec Sir edamec | |||
Jajca Jajca | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Olje Olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
krompirjev pire s čemažem
Krompir Krompir | 1 kg kg | ||
Čemaž Čemaž | 250 g g | ||
Mleko Mleko | 250 ml ml | ||
Muškatni orešček Muškatni orešček | ščepec ščepec | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančja rolada z bučkami
Piščančje fileje solimo, popramo, natremo s strtim česnom, ki smo mu predhodno odstranili kalček, in na vročem olju popečemo z obeh strani. Ohlajene fileje narežemo na trakove. Bučke operemo in narežemo na rezine. V isti ponvi za nekaj minut dušimo še bučke. Ponovno ohladimo.
Testo raztegnemo na pomokani površini in narežemo na 4 dele. Premažemo s kislo smetano. Na vsak kos testa položimo rezino šunke in rezino sira, nato pa še piščančje trakove in dušene bučke. Testo iz obeh strani zapognemo, robove dobro stisnemo skupaj in premažemo s stepenim jajcem. Prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 30 minut, najprej na 220° C, ko testo porumeni, znižamo temperaturo na 180° C in spečemo do konca.
Krompirjev pire s čemažem
V slani vodi skuhamo krompir, da se zmehča. Še vročega olupimo in ga pretlačimo v pire. Liste čemaža splaknemo pod hladno vodo in jih v slani vodi blanširamo. Nato jih odcedimo in drobno sesekljamo. Vse sestavine damo v posodo in jih z metlico dobro premešamo ter začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom.
Nasvet
Za okusen pomladni pire lahko polovico čemaža zamenjamo s svežimi listi kopriv. Namesto bučk lahko ljubitelji rabarbare uporabite njena rdeče-zelena stebla.