Preprosto več za vas
Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančja rolada z bučkami

Piščančji file Piščančji file600 g g
Bučke Bučke2
Listnato testo Listnato testo275 g g
Kisla smetana Kisla smetana88 g g
Šunka Šunka
Sir edamec Sir edamec
Jajca Jajca1
Česen Česen1
Olje Olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

krompirjev pire s čemažem

Krompir Krompir1 kg kg
Čemaž Čemaž250 g g
Mleko Mleko250 ml ml
Muškatni orešček Muškatni orešček ščepec ščepec
Maslo Maslo36 g g
Sol Sol
Poper Poper

Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Piščančja rolada z bučkami

Piščančje fileje solimo, popramo, natremo s strtim česnom, ki smo mu predhodno odstranili kalček, in na vročem olju popečemo z obeh strani. Ohlajene fileje narežemo na trakove. Bučke operemo in narežemo na rezine. V isti ponvi za nekaj minut dušimo še bučke. Ponovno ohladimo.
Testo raztegnemo na pomokani površini in narežemo na 4 dele. Premažemo s kislo smetano. Na vsak kos testa položimo rezino šunke in rezino sira, nato pa še piščančje trakove in dušene bučke. Testo iz obeh strani zapognemo, robove dobro stisnemo skupaj in premažemo s stepenim jajcem. Prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 30 minut, najprej na 220° C, ko testo porumeni, znižamo temperaturo na 180° C in spečemo do konca.

Krompirjev pire s čemažem

V slani vodi skuhamo krompir, da se zmehča. Še vročega olupimo in ga pretlačimo v pire. Liste čemaža splaknemo pod hladno vodo in jih v slani vodi blanširamo. Nato jih odcedimo in drobno sesekljamo. Vse sestavine damo v posodo in jih z metlico dobro premešamo ter začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom.

Nasvet

Za okusen pomladni pire lahko polovico čemaža zamenjamo s svežimi listi kopriv. Namesto bučk lahko ljubitelji rabarbare uporabite njena rdeče-zelena stebla.