Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • piščančja rolada z bučkami

    • 600   g piščančji file
    • 2   bučke
    • 275   g listnato testo
    • 88   g kisla smetana
    •   šunka
    •   sir edamec
    • 1   jajca
    • 1   česen
    •   olje
    •   solni cvet
    •   poper
  • krompirjev pire s čemažem

    • 1   kg krompir
    • 250   g čemaž
    • 250   ml mleko
    •   ščepec muškatni orešček
    • 36   g maslo
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Piščančja rolada z bučkami

    Piščančje fileje solimo, popramo, natremo s strtim česnom, ki smo mu predhodno odstranili kalček, in na vročem olju popečemo z obeh strani. Ohlajene fileje narežemo na trakove. Bučke operemo in narežemo na rezine. V isti ponvi za nekaj minut dušimo še bučke. Ponovno ohladimo.Testo raztegnemo na pomokani površini in narežemo na 4 dele. Premažemo s kislo smetano. Na vsak kos testa položimo rezino šunke in rezino sira, nato pa še piščančje trakove in dušene bučke. Testo iz obeh strani zapognemo, robove dobro stisnemo skupaj in premažemo s stepenim jajcem. Prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 30 minut, najprej na 220° C, ko testo porumeni, znižamo temperaturo na 180° C in spečemo do konca.

    Krompirjev pire s čemažem

    V slani vodi skuhamo krompir, da se zmehča. Še vročega olupimo in ga pretlačimo v pire. Liste čemaža splaknemo pod hladno vodo in jih v slani vodi blanširamo. Nato jih odcedimo in drobno sesekljamo. Vse sestavine damo v posodo in jih z metlico dobro premešamo ter začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom.

    Nasvet

    Za okusen pomladni pire lahko polovico čemaža zamenjamo s svežimi listi kopriv. Namesto bučk lahko ljubitelji rabarbare uporabite njena rdeče-zelena stebla.