
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | ||
Paradižnik Paradižnik | ||
Zelenjava Zelenjava | ||
Skuta Skuta | ||
Rožmarin Rožmarin | ||
Česen Česen | ||
Jajca Jajca | 1 | |
Listnato testo Listnato testo | ||
Parmezan Parmezan | ||
Sezam Sezam |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiščančja zapečenka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Listnato testo razprostremo in mu zavihamo robove, nato pa nanj namažemo skutin namaz z umešanim jajcem. Skutin namaz pripravimo iz skute, rožmarina in česna. Nato čez naložimo narezano piščančje meso in paradižnike (po želji lahko dodamo tudi drugo zelenjavo, ki nam ostane). Na pito lahko naribamo še malo parmezana in jo posujemo z malo sezama.
Vse skupaj damo v pečico in pri 180 °C pečemo, vse dokler skutin nadev ne zakrkne, pita pa je zlato-rjave barve (približno 25 min).
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravila Anja Polenšek.
Fotografija: Peter Irman