Listnato testo razprostremo in mu zavihamo robove, nato pa nanj namažemo skutin namaz z umešanim jajcem. Skutin namaz pripravimo iz skute, rožmarina in česna. Nato čez naložimo narezano piščančje meso in paradižnike (po želji lahko dodamo tudi drugo zelenjavo, ki nam ostane). Na pito lahko naribamo še malo parmezana in jo posujemo z malo sezama.
Piščančja zapečenka
Sestavine
1
število pekačev
-
- piščanec
- paradižnik
- zelenjava
- skuta
- rožmarin
- česen
- 1 jajca
- listnato testo
- parmezan
- sezam
Priprava
Vse skupaj damo v pečico in pri 180 °C pečemo, vse dokler skutin nadev ne zakrkne, pita pa je zlato-rjave barve (približno 25 min).
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravila Anja Polenšek.
Fotografija: Peter Irman