Preprosto več za vas
Piščančje tortilje z zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančji file Piščančji file
Paprika Paprika2
Bučke Bučke1
Paradižnik Paradižnik2
Koruza Koruza80 g g
Čebula Čebula
Tortilja Tortilja
(paket)
Olje Olje4 ml ml
Sol Sol6 g g
Poper Poper ščepec ščepec
Kurkuma Kurkuma ščepec ščepec
Rdeča paprika Rdeča paprika ščepec ščepec
Ketchup Ketchup48 g g
Gorčica Gorčica32 g g
Mozzarella Mozzarella250 g g

Piščančje tortilje z zelenjavo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

  1. Najprej vse sestavine (pečenega piščanca in zelenjavo) na drobno narežemo.
  2. V ponev dodamo olje in prepražimo čebulo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali.
  3. Ko je zelenjava prepražena, dodamo v ponev še meso. Mešanico začinimo s soljo, kajenskim poprom, kurkumo in mleto rdečo papriko. (Opomba: Če uporabljate meso, ki je predhodno že bilo pečeno in začinjeno, potem v tem koraku z začimbami ne pretiravajte in mešanico vmes preizkusite). Vse skupaj pražimo še približno 5 minut.
  4. V ponev nato dodamo še narezano mocarelo in kečap ter gorčico. Počakamo, da se mocarela dobro stopi in nato nadevamo naše tortilje.
  5. Maso razporedimo na spodnjo polovico tortilje in jo zavijemo. Zavite tortilje postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo jih v ogreto pečico (200 stopinj Celzija) in pečemo toliko časa, da se lepo rjavo obarvajo.
  6. Pripravljene tortilje je najbolj pojesti v dveh dneh.