Piščančje tortilje z zelenjavo

Piščančje tortilje z zelenjavo

TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

  1. Najprej vse sestavine (pečenega piščanca in zelenjavo) na drobno narežemo.
  2. V ponev dodamo olje in prepražimo čebulo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali.
  3. Ko je zelenjava prepražena, dodamo v ponev še meso. Mešanico začinimo s soljo, kajenskim poprom, kurkumo in mleto rdečo papriko. (Opomba: Če uporabljate meso, ki je predhodno že bilo pečeno in začinjeno, potem v tem koraku z začimbami ne pretiravajte in mešanico vmes preizkusite). Vse skupaj pražimo še približno 5 minut.
  4. V ponev nato dodamo še narezano mocarelo in kečap ter gorčico. Počakamo, da se mocarela dobro stopi in nato nadevamo naše tortilje.
  5. Maso razporedimo na spodnjo polovico tortilje in jo zavijemo. Zavite tortilje postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo jih v ogreto pečico (200 stopinj Celzija) in pečemo toliko časa, da se lepo rjavo obarvajo.
  6. Pripravljene tortilje je najbolj pojesti v dveh dneh.

Podobni recepti