
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančji file Piščančji file | ||
Paprika Paprika | 2 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Paradižnik Paradižnik | 2 | |
Koruza Koruza | 80 g g | |
Čebula Čebula | ||
Tortilja
Tortilja (paket) | ||
Olje Olje | 4 ml ml | |
Sol Sol | 6 g g | |
Poper Poper | ščepec ščepec | |
Kurkuma Kurkuma | ščepec ščepec | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | ščepec ščepec | |
Ketchup Ketchup | 48 g g | |
Gorčica Gorčica | 32 g g | |
Mozzarella Mozzarella | 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiščančje tortilje z zelenjavo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Najprej vse sestavine (pečenega piščanca in zelenjavo) na drobno narežemo.
- V ponev dodamo olje in prepražimo čebulo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali.
- Ko je zelenjava prepražena, dodamo v ponev še meso. Mešanico začinimo s soljo, kajenskim poprom, kurkumo in mleto rdečo papriko. (Opomba: Če uporabljate meso, ki je predhodno že bilo pečeno in začinjeno, potem v tem koraku z začimbami ne pretiravajte in mešanico vmes preizkusite). Vse skupaj pražimo še približno 5 minut.
- V ponev nato dodamo še narezano mocarelo in kečap ter gorčico. Počakamo, da se mocarela dobro stopi in nato nadevamo naše tortilje.
- Maso razporedimo na spodnjo polovico tortilje in jo zavijemo. Zavite tortilje postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo jih v ogreto pečico (200 stopinj Celzija) in pečemo toliko časa, da se lepo rjavo obarvajo.
- Pripravljene tortilje je najbolj pojesti v dveh dneh.