Priprava
- Najprej vse sestavine (pečenega piščanca in zelenjavo) na drobno narežemo.
- V ponev dodamo olje in prepražimo čebulo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali.
- Ko je zelenjava prepražena, dodamo v ponev še meso. Mešanico začinimo s soljo, kajenskim poprom, kurkumo in mleto rdečo papriko. (Opomba: Če uporabljate meso, ki je predhodno že bilo pečeno in začinjeno, potem v tem koraku z začimbami ne pretiravajte in mešanico vmes preizkusite). Vse skupaj pražimo še približno 5 minut.
- V ponev nato dodamo še narezano mocarelo in kečap ter gorčico. Počakamo, da se mocarela dobro stopi in nato nadevamo naše tortilje.
- Maso razporedimo na spodnjo polovico tortilje in jo zavijemo. Zavite tortilje postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo jih v ogreto pečico (200 stopinj Celzija) in pečemo toliko časa, da se lepo rjavo obarvajo.
- Pripravljene tortilje je najbolj pojesti v dveh dneh.