
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Slanina Slanina | 100 g g | ||
Čebula Čebula | 100 g g | ||
Granatno jabolko Granatno jabolko | 50 g g | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Olje Olje | |||
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | ||
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
pire
Sladki krompir Sladki krompir | 600 g g | ||
Rdeča pesa Rdeča pesa | 400 g g | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Parmezan Parmezan | |||
Česen Česen | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V višji posodi na mešanici vročega olja in masla popečemo piščančji file z vseh strani. Vzamemo iz posode in ga zavijemo z rezinami pancete. Prevežemo s kuhinjsko vrvico. Položimo v pekač, dodamo čebulice in zalijemo z vinom. Granatno jabolko očistimo, nekaj semen prihranimo za dekoracijo, iz drugih pa stisnemo sok in ga polijemo po mesu. Solimo in začinimo s poprom.
V predhodno ogreti pečicipečemo 30 minut na 180 °C.Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo nekaj minut, preden odstranimo vrvico in razrežemo na rezine.
Medtem ko se piščančji file peče, pripravimo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Krompir in peso olupimo in narežemo na manjše kose. Krompir damo v osoljeno vodo inkuhamo približno 15 minut,nato dodamo še rdečo peso terkuhamo še 15 minutoziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča.
Ko je zelenjava kuhana, odlijemo tekočino. Dodamo nariban parmezan in strt česen ter vse skupaj pretlačimo v gladek pire.
Serviranje
Na segret servirni krožnik z žlico raztegnemo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Nanj položimo rezine piščančjega fileja, polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju, ter potresemo z nekaj semeni granatnega jabolka. Dekoriramo z vejico rožmarina