Preprosto več za vas
Piščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančji file Piščančji file600 g g
Slanina Slanina100 g g
Čebula Čebula100 g g
Granatno jabolko Granatno jabolko50 g g
Maslo Maslo50 g g
Olje Olje
Belo vino Belo vino1 dl dl
Rožmarin Rožmarin Vejica Vejica
Sol Sol
Poper Poper

pire

Sladki krompir Sladki krompir600 g g
Rdeča pesa Rdeča pesa400 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Parmezan Parmezan
Česen Česen1

Piščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

V višji posodi na mešanici vročega olja in masla popečemo piščančji file z vseh strani. Vzamemo iz posode in ga zavijemo z rezinami pancete. Prevežemo s kuhinjsko vrvico. Položimo v pekač, dodamo čebulice in zalijemo z vinom. Granatno jabolko očistimo, nekaj semen prihranimo za dekoracijo, iz drugih pa stisnemo sok in ga polijemo po mesu. Solimo in začinimo s poprom.

V predhodno ogreti pečicipečemo 30 minut na 180 °C.Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo nekaj minut, preden odstranimo vrvico in razrežemo na rezine.

Medtem ko se piščančji file peče, pripravimo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Krompir in peso olupimo in narežemo na manjše kose. Krompir damo v osoljeno vodo inkuhamo približno 15 minut,nato dodamo še rdečo peso terkuhamo še 15 minutoziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča.

Ko je zelenjava kuhana, odlijemo tekočino. Dodamo nariban parmezan in strt česen ter vse skupaj pretlačimo v gladek pire.

Serviranje

Na segret servirni krožnik z žlico raztegnemo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Nanj položimo rezine piščančjega fileja, polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju, ter potresemo z nekaj semeni granatnega jabolka. Dekoriramo z vejico rožmarina